Школу та садок на Під Голоско збудують за кошти приватних інвесторів

1699 0
Обидва заклади мають бути комунальними.
фото: лмр

фото: лмр

Школу та садок у мікрорайоні Під Голоско збудують за фінансуванням приватних організацій. Сьогодні, 3 лютого, на засіданні виконавчого комітету ЛМР ухвалили рішення, яке передбачає залучення коштів приватних інвесторів на будівництво. Обидва заклади мають бути комунальними.

«До нас звернулись дві приватні компанії, які своїм гарантійним листом засвідчують те, що готові профінансувати роботи. Натомість місто має виконати свої зобов’язання щодо оплати виготовлення проєкту», – додав заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Читайте також: У Львові погодили будівництво школи та дитсадка на Під Голоско

Місто має укласти тристоронній договір із ТзОВ «Резидент Девелопмент» та ТЗОВ «Голоско парк» на фінансування та виконання робіт з будівництва школи і дошкільного навчального закладу з облаштуванням парку на території житлового району Під Голоском. 

Додамо, за даними Youcontrol, ТзОВ «Резидент Девелопмент» зареєстроване у 2013 році на вул. Садовій. Серед діяльності компанії – купівля та продаж власного нерухомого майна. Кінцевим бенефіціарним власником є Вʼячеслав Чепіль.  Йому також належить благодійна організація «Благодійний фонд «Країна дитячих мрій». ТзОВ «Резидент Девелопмент» разом із фондом будують новий навчальний корпус ліцею на вул. Героїв Крут. На тій же вулиці зареєстроване ТзОВ «Голоско парк» три роки тому. Основна діяльність: надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Кінцевим бенефіціарним власником є Віталій Заяць.

Читайте також: У Львові погодили проектування першого підземного паркінгу на площі Петрушевича

Нагадаємо, що у 2021 році у Львові обрали переможців Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на найкращу проєктну пропозицію загальноосвітньої школи та дошкільного навчального закладу на території житлового району Під Голоском. Ним став проєкт авторського колективу львівських архітекторів Guess Line Architects. Напередодні також погодили будівництва на засіданні виконкому ЛМР. За інформацією департаменту містобудування, новозбудована школа вміщатиме 18 класів (450 учнів), а дошкільний заклад розрахований на 70 місць.

Візуалізація: Guess Line Architects

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!