Школи та лікарні на Львівщині отримають понад 700 мільйонів грн з обласного бюджету

1128 0
По 2 млн грн планують витратити на аудит закладів освіти та охорони здоров’я.
Фото: volodymyrets.city

Фото: volodymyrets.city

У 2022 році на підтримку медичних установ витратять 670 млн грн, а на розвиток закладів освіти заклали 37 млн грн. Під час пленарного засідання сесії 23 грудня депутати облради проголосували відповідні комплексні програми.

Читайте також: Освіта, медицина і дороги. Як поділили бюджет Львівщини на 2022 рік 

Так, у межах Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я у наступному році левову частку закладених коштів – більше 500 млн грн передбачили для медзакладів, в тому числі тих, які надають допомогу хворим з коронавірусною інфекцією.

Пацієнти, які проходять лікування у лікарнях, будуть забезпечені медикаментами, а заклади – витратними матеріалами, лікарськими засобами, засобами догляду, імплантатами, продуктами лікувального харчування.

У програмі передбачені кошти на комплексну діагностику та лікування онкологічних захворювань, впровадження найбільш ефективних методів сучасної медицини для високоспеціалізованого лікування хворих, проведення заходів з протидії ВІЛ-інфекції СНІДу.

Ще 50 млн грн заклали на закупівлю сучасного медичного обладнання та техніки для лікарень області.

Крім того, 2 млн грн виділять для працівників лікарських комісій, які проводять медичний огляд та обстеження осіб для прийняття на військову службу.

На програму розвитку закладів освіти на Львівщині у 2022 році планують витратити 38,9 млн грн. Зокрема, для дошкілля передбачили 245 тис. грн, середні школи отримають понад 4,1 млн грн, на підтримку спеціальної освіти виділять 9,7 млн грн, для позашкільних та спеціалізованих закладів передбачено більше 1,7 млн грн, закладам профтехосвіти та фахової передвищої освіти скерують понад 9,7 млн грн, ще понад 5 млн грн отримають вищі навчальні заклади. Також майже 3,4 млн грн виділять на впровадження та реалізацію різних програм, та 2,9 млн грн – на реалізацію освітніх проєктів на Львівщині.

Читайте також: Як від перетягування бюджетної ковдри затріщала більшість Львівської облради

«Додано кошти на проведення конкурсів та преміювання для вчителів, на інноваційний розвиток та програми.  В планах також створення професійних академічних ліцеїв. На сьогодні формується мережа, зараз ми очікуємо пропозиції від профільної комісії і будемо над цим працювати впродовж року. Значна увага буде приділена створенню навчально-практичних центрів при закладах професійно-технічної освіти, оскільки на це у 2022 році ми очікуємо державну субвенцію в сумі понад 20 млн грн, тому ми закладаємо також в  обласному бюджеті гроші на співфінансування», – сказав під час виступу директор департаменту освіти Олег Паска.

У межах обласної цільової програми  планують придбати 30 автобусів «Школярик» для громад. Ще 3 млн грн заклали на закупівлю та встановлення системи трекінгу руху шкільних автобусів.

Також 2 млн грн передбачили на аудит комунальних освітніх закладів на Львівщині.

Нагадаємо, раніше депутати затвердили бюджет Львівщини на 2022 рік. Найбільше коштів передбачили на освітню та дорожню галузі, а також на медицину.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!