Школи та садочки в Україні проектуватимуть з повноцінними умовами для інклюзії

2113 0
Це передбачено новими державними будівельними нормами.
ілюстративне фото: Телеканал 24

ілюстративне фото: Телеканал 24

В Україні вступили в дію державні будівельні норми, що передбачають обов’язкове проектування безбар’єрного простору в школах та дитячих садках. Про це пише на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Лев Парцхаладзе.

Він наголошує, що мова йде не тільки про влаштування пандусів на вході, а про обов’язкове створення повноцінних умов для інклюзивного навчання.

«Зараз за статистикою близько 75% закладів середньої освіти в Україні мають безбар’єрний доступ до першого поверху. Але це все. Доступних спеціальних туалетів та іншого інклюзивного простору майже нема. Тобто навчальні заклади не пристосовані для дітей з інвалідністю, щоб вони також мали можливості відвідувати звичайні школи», – пише Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні дозволили будувати паркінги під закладами харчування, культури і спорту

Відтепер, згідно з прийнятими змінами у ДБН, при реконструкції та будівництві навчальних закладів обов’язково мають проектуватися доступні та універсальні класи, коридори, навчальні кабінети, ігрові кімнати та зали. Також мають створюватися окремі класи або групи інклюзивного навчання, додаткові приміщення для медобслуговування та корекції розвитку – ресурсні кімнати.

Нагадаємо, що з 1 жовтня в Україні запрацювали нові будівельні норми щодо дитсадків.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!