Школи великих міст присвоювали випускникам сільські коефіцієнти

1655 0
Міносвіти виявило чимало таких навчальних закладів у Києві, Львові, Івано-Франківську та інших містах.
Фото: vnz.org.ua

Фото: vnz.org.ua

Наприкінці минулого тижня в ході верифікації МОН, яка відбувалася як завершальний етап перевірки достовірності даних вступників, було виявлено масові випадки необґрунтованого присвоєння приймальними комісіями вишів цього коефіцієнту, інформує прес-служба Міністерства освіти та науки.

Зокрема, МОН виявило чималий список навчальних шкіл, які не знаходяться у сільській місцевості, але випускникам яких приймальні комісії присвоїли СК, який дорівнює 1,02. В такий перелік, наприклад, потрапили школи великих міст – Києва, Івано-Франківська, Львова, Чернігова, Чернівців та інших.

Читайте також: Встигнути за два тижні: В Україні скоротили термін вступної кампанії

Міністерство надіслало керівникам вишів листа з вимогою усунути порушення та провести повторну верифікацію присвоєння заявам вступників сільського коефіцієнта до 22:00 31 липня 2017 року.

«Для нас дуже важливою є справедливість адресного розміщення державного замовлення, тому приймальні комісії мають дуже відповідально поставитися до підтвердження достовірності даних кожного вступника», - наголосила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Вищим навчальним закладам надано час до 13:00 01 серпня 2017 р. для завершення всіх перевірок та внесення коректних даних в ЄДЕБО.

Міністерство освіти і науки України оприлюднить списки вступників, які отримали рекомендації до зарахування на місця державного замовлення, о 18:00 1 серпня 2017 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!