Школяр зі Львова став кращим у міжнародному конкурсі наукових проектів

4080 0
Українська команда виборола три основних нагороди та дві спеціальні відзнаки на IV Міжнародному Форумі IFSES 2016 (International Forum for Science and Engineering Students), який нещодавно відбувся у місті Гвадалахара (Мексика).
фото: loda.gov.ua

фото: loda.gov.ua

Під час Форуму власні наукові та технічні проекти представили 150 студентів. Також цього року вперше в Форумі взяли участь учні загальноосвітніх навчальних закладів. Учнівські проекти були представлені від України, Казахстану, Російської Федерації, Мексики, Словенії, Палестини, Колумбії.

7 учнів – переможців національного етапу IFSES, що у лютому цього року був проведений Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді, вибороли право представляти Україну на всесвітньому науковому конкурсі.

У результаті захисту наукових проектів у Мексиці делегація України виборола три основних нагороди та дві спеціальні відзнаки. Зокрема, вихованець Львівської обласної Малої академії наук учнівської молоді Андрій Рабець посів перше місце, а учениця 10 класу Львівського технологічного ліцею Марія Крокісотримала спеціальну відзнаку факультету інженерії.

Андрій Рабець представив проект на тему «Застосування методів генної інженерії для з'ясування функцій генів, що входять до кластеру генів асиміляції сульфатів».

Читайте також: Роман про Львів номіновано на престижну польську премію

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!