Школярі 5-11 класів у Львові завтра повертаються за парти

1603 0
Також відновлюють роботу гуртки та секції.
Фото: НУШ

Фото: НУШ

У Львові учні середньої, старшої школи завтра, 22 листопада, повертаються до очного навчання. 

Читайте також: Експрес-тестування школярів у Львові. Коли можуть запровадити

Також відновлюють роботу з дотриманням окремого протоколу заклади культури, гуртки та секції. Загалом Львів ще не виходить із «червоної зони». Усі заходи можуть проводити виключно за умови повної вакцинації організаторів та учасників.

Щодо навчання студентів, то рішення про перехід на дистанційне або відновлення очного навчання заклади вищої освіти Львова приймають самостійно. Це залежить від ситуації захворюваністю в кожному виші індивідуально. Попередньо МОН також рекомендувала студентам піти на онлайн-навчання через нову хвилю коронавірусу.

Напередодні Тvoemisto.tv організовувало дискусію, де обговорили з експертами та батьками, за яких умов школи зможуть працювати офлайн та як забезпечити якісний навчальний процес навіть в умовах карантину.

Читайте також: «Так вчитись нереально». На Львівщині бракує техніки для вчителів та учнів в онлайн-форматі

Нагадаємо, що минулого місяця головна спеціалістка МОЗ Наталія Виноград запропонувала проводити експрес-тестування на антиген Covid-19 у школах і садках. У такий спосіб, на її переконання, можна було би зменшити поширення коронавірусу та ефективніше реагувати на нові випадки захворювання. Та поки таку практику освітні заклади в Україні, а зокрема, у Львові, не апробували. Натомість за кордоном ковід-тестування – явище поширене. 

Tvoemisto.tv поспілкувалося з батьками, які проживають у різних країнах, та розпитало про те, як перевіряють захворюваність дітей у школах. Детальніше читайте у матеріалі.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!