Шмигаль каже, що на Львівщині очікують суттєве зростання захворюваності на Covid-19

5523 0
У стаціонарах області лікуються понад 1500 хворих із коронавірусом. Ліжкова ковідна мережа заповнена на 55,2 %.
Фото: Денис Шмигаль, Фейсбук

Фото: Денис Шмигаль, Фейсбук

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сьогодні, 21 жовтня, провів селекторну нараду з керівниками областей стосовно ситуації з поширенням Covid-19 на території України. За його словами, на Львівщині очікують зростання захворюваності на Covid-19. Про це йдеться на сайті уряду.

Читайте також: У лікарнях Львівщини перебуває понад 1,5 тисячі хворих на Covid. Яка ситуація в області та Україні

Денис Шмигаль зазначив, що за розрахунками РНБО, у найближчі тижні можливе суттєве зростання захворюваності на Covid-19 у Львівській області. Прем’єр-міністр закликав голів обласних державних адміністрацій переходити від спостережного контролю до активних дій.

«Треба вже ухвалювати рішення про перепрофілювання лікарень. Надавайте пропозиції про розгортання мобільних госпіталів та прорахунки, наскільки можливо розширити ліжковий фонд. Всім вже прийшла субвенція, і до кінця місяця 80% ліжкомісць мають бути забезпечені подачею кисню»– наголосив глава уряду.

Зазначимо, що сьогодні хворих на Covid-19 почала приймати Пустомитівська районна лікарня.

Читайте також: Зеленський заявив про жорсткий карантин. За якої умови його введуть в Україні

Нагадаємо, у лікарнях Львова готують резерв ліжок для хворих на Covid-19. Найперше йдеться про збільшення кількості місць у лікарні швидкої допомоги, 8-й лікарні, 1-й, 4 та 5-й лікарнях Львова. Кількість додаткових місць має становити щонайменше 300-400 ліжок.

Станом на 21 жовтня в стаціонарах обалсті перебувають 1 535 хворих. 149 людей лежать у відділенні реанімації, 42 підключені до апаратів ШВЛ. Ліжкова мережа заповнена на 55,2 % від загальної кількості тих, що приймають хворих із Covid-19.

За добу на Львівщині коронавірус підтвердили ще у 312 людей. Найбільше хворих за добу виявили на Харківщині (713), Одеській (614), Полтавщині (580), у Києві (559).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!