Шмигаль каже, що у січні доведеться ввести жорсткий карантин

2124 0
Уряд досі напрацьовує перелік можливих обмежень.
Photo by Belinda Fewings on Unsplash

Photo by Belinda Fewings on Unsplash

У грудні посилення обмежувальних заходів не буде, проте, з урахуванням динаміки захворюваності, запроваджувати більш жорсткі карантинні заходи доведеться вже в січні. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив сьогодні, 6 грудня.

Читайте також: Церкви і курорти. У МОЗ пояснили, що працюватиме під час січневого локдауну

Наразі уряд спільно з місцевою владою працює над переліком можливих обмежень.

За словами Дениса Шмигаля, очільники міст та ОДА на 100% підтримують заборону або обмеження святкових концертів, дискотек і нічних клубів, масових заходів у приміщеннях, діяльності хостелів, ТРЦ, на 95% – музеїв, кінотеатрів і театрів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля та на 90% – святкових ярмарків, спортзалів і фітнес-центрів.

Водночас міські голови та керівники ОДА виступають за роботу з частковими обмеженнями громадського транспорту – не більше, ніж кількість сидячих місць, закладів громадського харчування (доставка або на виніс) та готелів (без зон розваг та харчування).

Повний перелік можливих карантинних обмежень озвучать на засіданні уряду 9 грудня.

Читайте також: Рада ухвалила закони про підтримку бізнесу на час локдауну. Що вони передбачають

Нагадаємо, як повідомляв раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко, під час карантину, який Кабмін може запровадити на початку січня, можливо працюватимуть гірськолижні курорти, готелі та церкви. При цьому держава має надати допомогу бізнесу на час локдауну. Детальніше про обіцяну підтримку читайте у матеріалі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!