Шмигаль назвав фінансові втрати України через війну з Росією

1238 0
Понад 565 мільйонів доларів Україні знадобиться на відновлення.
Фото: Денис Шмигаль

Фото: Денис Шмигаль

За попередніми розхахунками, через вторгнення Росії втрати України складають 565 млрд доларів. Ці кошти будуть необхідні для відновлення України після війни. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль учора, 15 березня, після зустрічі із прем'єрами Польщі, Словенії та Чехії.

В уряді вже створили групу, яка займається оцінкою втрат для економіки внаслідок російської агресії, розповів український прем'єр-міністр.

«Попередні розрахунки говорять, що наразі прямі одноразові втрати для України складають 565 млрд доларів США. Власне, це ті кошти, які будуть потрібні, щоб відновлювати нашу державу — і за рахунок коштів репатріації РФ, і за рахунок коштів наших партнерів — для того, щоб Україна відновилася», — сказав Денис Шмигаль.

Україна працюватиме над тим, аби кошти та майно Росії закордоном були арештовані, розповів Шмигаль. За його словами, українська сторона вірить, що країни-партнери так само долучаться до цього масштабного плану.

Нагадаємо, що учора, 15 березня, до Києва приїздив  прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький разом з віцепрем’єром Ярославом Качинським, а також прем’єр-міністри Чехії та Словенії – Петр Фіала та Янез Янша. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!