Шмигаль назвав умову, за якої в Україні введуть повний локдаун

4825 0
6 вихідних днів у листопаді, на думку прем’єр-міністра, мають зупинити розвиток епідемії.
Photo by engin akyurt on Unsplash

Photo by engin akyurt on Unsplash

Якщо не дотримуватися карантину і обмежень на вихідні, то уже за 3 тижні в Україні фіксуватимуть 20 тисяч випадків Covid-19 щодня, і тоді доведеться вводити повний локдаун. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час виступу з трибуни Верховної Ради 17 листопада.

«Якщо карантин вихідного дня не буде забезпечувати необхідного зменшення кількості соціальних контактів, то, за даними аналітиків РНБО, позначку в 20 тисяч хворих щодня ми можемо перетнути вже за 3 тижні», – сказав він.

За його словами, якщо не вживати заходів, то вже за місяць в Україні можуть закінчитися ліжкомісця, хоча в останні місяці їхню кількість збільшили вдвічі. «І тоді шлях буде тільки один – це жорсткий карантин аж до повного локдауну», – заявив Денис Шмигаль.

Основне завдання карантину вихідного дня, наголосив прем’єр, зробити так, щоб вдалося вийшли на плато за кількістю захворілих. Тобто, зафіксувати її на цифрах не більше 11-12 тисяч випадків на день. Найближчі 2 тижні в уряді хочуть побачити перші результати карантину вихідного дня за умови дотримання абсолютно всіх правил.

Якщо цього не станеться, тоді доведетья готуватись до більш жорстких карантинних обмежень. За таких умов локдаун треба буде вводити щонайменше на три тижні, сказав прем’єр.

Читайте також: Чи дотримуються львів'яни карантину вихідного дня. Фоторепортаж

Нагадаємо, що петиція про скасування карантину вихідного дня на сайті президента набрала потрібних 25 тисяч голосів. В Україні ввели так званий карантин вихідного дня, коли можуть працювати лише продуктові магазини, аптеки, транспорт, ветеринарні аптеки, автозаправні станції (без зон харчування), поштові відділення. Ресторани, кафе та інші заклади харчування мають припинити роботу або працювати виключно на виніс/доставку. Згідно з документом, обмеження будуть діяти з 00.00 суботи до 00.00 понеділка упродовж трьох вікендів: 14-15 листопада, 21-22 листопада і 28-29 листопада. 

Львівська міська рада, щоб обійти рішення уряду про карантин вихідного дня, на виконкомі ухвалила рішення, що до 30 листопада субота та неділя на території Львова оголошені робочими днями для закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів та ринків.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!