Шоколадні ванни у центрі Львова хочуть замінити інсталяцією. Фото

5160 0
Замість металевих конструкцій на вул. Сербській у Львові мережа ресторанів «Холдинг емоцій «!Фест» хоче встановити пластикову інсталяцію, яка повністю закриватиме фасад будинку. Ресторатори готові демонтувати старі конструкції, якщо їм дозволять встановити нові.
Фото: Андрій Польовий та група "Нас не питали" у Fb

Фото: Андрій Польовий та група "Нас не питали" у Fb

Відповідний проект вони уже подали на розгляд до управління охорони історичного середовища Львівської міськради, пише ZAXID.NET.

Як розповіла начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, проект передбачає конструкцію, яка не торкатиметься фасаду, але повністю закриватиме його.

«Вони запропонували конструкцію з пластику, яка накладається на фасад. На цій конструкції мають бути змінні елементи», – зазначила Онищенко.

Однак, вона виступає проти того, щоб така конструкція висіла постійно: «Як святкова інсталяція – тимчасова конструкція на період Різдвяних свят – воно має право на існування. Але якщо б це мало висіти постійно, то ні», – вважає Онищенко.

Вона додала, що для того, щоб встановити таку інсталяцію, потрібен дозвіл від Міністерства культури та висновки управління охорони історичного середовища ЛМР. Наразі жодних документів на оздоблення фасаду мережа ресторанів не має.

«Поки ще тривають суди по старій конструкції. Але ми подали новий проект в управління охорони історичного середовища ЛМР. Коли вони розглянуть його, дадуть свої висновки, тоді встановимо, або не встановимо конструкцію», – розповіла піар-менеджер «Холдингу емоцій «!Фест» Христина Тузяк.

За її словами, інсталяція буде зроблена із оргскла або із прозорого пластику. Крім того, планується, що вона буде оновлюватися відповідно до сезону.

Христина Тузяк додала, що якщо у міській раді затвердять цей проект, то старі конструкції – металеві «шоколадні ванни» – демонтують.

Нагадаємо, 23 жовтня 2014 року Апеляційний адміністративний суд у Львівській області дозволив Галицькій районній адміністрації Львова демонтувати скандальні металеві конструкції з будинку на вул. Сербській, 3. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!