Шрі-Ланка відкрила кордони для туристів після 10-місячного локдауну

1171 0
Після прибуття на Шрі-Ланку туристи зможуть проживати в спеціально відведених готелях окремо від місцевих мешканців.

Шрі-Ланка відкрила кордони для іноземних туристів після 10-місячного локдауну. Для в'їзду знадобиться негативний тест на Covid-19. Про це повідомляє Інтерфакс Україна з посиланням на France 24.

«У четвер повністю відновилася робота двох міжнародних аеропортів країни, які обслуговують комерційні рейси. Для в'їзду іноземні мандрівники зобов'язані надати негативні тести на Covid-19, отримані не раніше ніж за 96 годин до вильоту», – пишуть ЗМІ.

Читайте також: Вікенд у Львові. Скільки коштує оренда помешкання і де його шукати

Окрім цього, туристам потрібно буде здати повторний аналіз після прибуття до готелю. Якщо поїздка триватиме більше ніж тиждень, знадобиться і третій тест на Covid-19. Якщо який-небудь з аналізів виявиться позитивним, є два шляхи: безсимптомні туристи пройдуть самоізоляцію в готелі, а інших – направлять на лікування в госпіталі.

Після прибуття на Шрі-Ланку туристи зможуть проживати в спеціально відведених готелях окремо від місцевих мешканців. Таких готелів 55.

Загалом уряд країни організував 14 «туристичних зон», межі яких мандрівникам залишати не можна. У перші два тижні гостей зобов'язані супроводжувати в поїздках офіційні особи.

Читайте також: Єгипет безкоштовно лікуватиме українців, якщо вони захворіють на Covid-19

Візу для відвідування країни можна оформити тільки онлайн, після прибуття цього зробити не вийде. Попередньо потрібно забронювати готель, оплатити майбутні ПЛР-тести і медичну страховку, яка обійдеться в 12 доларів.

Додамо, що Шрі-Ланка оголосила про відновлення міжнародних подорожей усупереч зростаючій захворюваності населення на Covid-19. Станом на 21 січня там зареєстровано понад 55 тис. випадків коронавірусу, добовий приріст – 770. Економіка Шрі-Ланки, як і багатьох інших країн Південно-Східної Азії, сильно постраждала через припинення туризму.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!