Штраф у 17 тисяч гривень за відсутність маски є несправедливим, – Мін'юст

1420 0
Водночас ситуація має кардинально змінитися після того, як набуде чинності закон, що Верховна Рада прийняла у п'ятницю, 6 листопада.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

У Міністерстві юстиції вважають несправедливим штраф у 17 тисяч гривень, який досі чинний до початку дії нового закону про штрафи за відсутність масок у громадських місцях. Про це у себе на Фейсбуку у відеозверненні повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

«За порушення будь-яких правил карантину зараз існує єдиний штраф – від 17 до 34 тисяч гривень. Застосовувати такий величезний штраф за неносіння маски у громадських приміщеннях було несправедливим, тому що мало у кого є достатньо грошей, щоб заплатити такий штраф. Крім того, процедура застосування штрафу була тривалою, потрібно було рішення суду», – каже він.

Читайте також: У ЛОДА кажуть, що «карантин вихідного дня» допоможе розірвати ланцюг зараження Covid-19 

Водночас ситуація кардинально зміниться, за його словами, після того, як почне діяти закон, що Верховна Рада прийняла у п'ятницю, 6 листопада. Зокрема, він запроваджує новий штраф, який становитиме від 170 до 255 гривень.

Важливо, що застосування такого штрафу буде швидким, оскільки штраф накладатиме поліцейський або представник Держпродспоживслужби одразу на місці, коли помітить громадянина, який не має маски у приміщенні або у громадському транспорті. Водночас такі штрафи не застосовуватимуть до неповнолітніх або до тих, хто не носитиме маску на вулиці.

Нагадаємо, що в пятницю, 6 листопада, Верховна Рада запровадила штрафи за перебування у громадських місцях і транспорті без масок. Вони становитимуть від 170 до 255 гривень. 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!