Політична реклама

Штраф за водіння у нетверезому стані збільшили до 6 тисяч гривень

1604 0
Верховна рада підвищила штраф за водіння в нетверезому стані до 6 тисяч гривень і конфіскацію прав на три роки у випадку повторного порушення правила.

Законопроектом № 0890 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп'яніння» посилено адміністративну відповідальність за порушення Правил дорожнього руху та суттєво збільшено розмір штрафів.

Проектом передбачається накладення штрафу від 200 до 350 неоподатковуваних мінімумів доходів українців (від 3400 грн до 5950 грн) або позбавлення водійських прав на термін від 1 до 2 років , або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб.

За повторне вчинення будь-якого з порушень протягом року водія можуть позбавити водійських прав на термін від 2 до 3 років з оплатним вилученням автомобіля або адміністративний арешт на термін від 10 до 15 діб з оплатним вилученням транспортного засобу.

Джерело: Вести


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!