Штрафи для власників євроблях відклали до 2020 року

2617 0
Штрафи мали запровадити ще з 24 травня.
ілюстративне фото: Радіо Трек

ілюстративне фото: Радіо Трек

Кабінет міністрів України ухвалив рішення не застосовувати штрафні санкцій за порушення умов митного ввезення автомобілів на іноземній реєстрації. Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду сьогодні, 2 жовтня. Про це повідомляє Громадське з посиланням на Олексія Гончарука, прем’єр-міністра України.

«Ми ухвалили рішення, що до моменту, поки не знайдемо адекватне рішення, як вийти з ситуації, надаємо розпорядження органам поліції не застосовувати штрафні санкції до власників авто на єврономерах» — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Які найдорожчі та найдешевші євробляхи розмитнили на Львівщині

Нагадаємо, закон про розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації ухвалили у листопаді торік. До 22 лютого розмитнити машину можна було зі знижкою 50%, а з лютого по 24 травня тривав перехідний період, за який водії ще могли розмитнити авто, але за повною вартістю.

На Львівщині за пільговий період розмитнили понад 11 тисяч автомобілів. Штрафи мали запровадити ще з 24 травня. Втім через протести, парламент вирішив відтермінувати штрафування на три місяці.

12 вересня Верховна Рада України ухвалила рішення про продовження пільгового періоду для власників автомобілів на іноземних номерах. За відповідний закон проголосували 284 депутати.Таким чином, штрафи з власників «євроблях» не мали стягувати до 22 листопада 2019 року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!