Штрафи і пеню за невчасно сплачені газ чи тепло нараховувати не будуть

1246 0
Уряд почав реалізацію кроків, щоб ринки електроенергії та газу почали працювати правильно й зручно для людей.
Фото: Сheline.com.ua

Фото: Сheline.com.ua

Україна перейшла до відкритих ринків електроенергії та газу, коли ціна на продукт, зокрема для населення, формується на ринку. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі програми «Свобода слова», – передає Урядовий портал.

За його словами, Уряд почав реалізацію кроків, необхідних для того, щоб ці ринки електроенергії та газу почали працювати правильно й зручно для людей.  

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

«По-перше, встановили граничну ціну на ринку газу з 1 лютого й до кінця опалювального сезону не вище 6,99 грн за кубічний метр. По-друге, тарифи на тепло й гарячу воду не будуть змінюватися до кінця опалювального сезону. По-третє, після консультацій з Урядом і народними депутатами НКРЕКП ухвалило рішення про обмеження тарифу на розподіл газу на рівні 1,79 грн за кубометр», – каже він.

Також Уряд спільно з профільним комітетом Верховної Ради ініціюватиме ухвалення законопроєкту про можливість передачі газорозподільчих мереж органам місцевого самоврядування. Крім того, штрафи та пеню за невчасно сплачені газ або тепло за січень нараховувати не будуть.

Читайте також: Чи можуть львів'яни уникнути зростання ціни на доставку газу. Роз'яснення

«Кабмін ухвалить рішення щодо компенсації домогосподарствам, у яких встановили електроопалення. І останній крок: річний продукт стане основним у газорозподільчих компаній. Тобто ціна на газ буде встановлюватися один раз на рік, як це робиться в більшості країн Європи», – зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, що уряд України встановив граничну ціну на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Таке рішення ухвалив днями Кабмін на позачерговому засіданні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!