Якими будуть штрафи у Львові за ненадання послуг українською

2465 0
Раніше міськрада зобов’язала продавців надавати послуги українською мовою.
Фото: market.korupciya.com

Фото: market.korupciya.com

Ухвала, що зобов’язує продавців надавати послуги українською мовою, має не каральний, а декларативний характер та наголошує на обов’язках продавців, які вже були прописані в законодавстві. Штрафи за її порушення не перевищуваимуть 170 грн. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив один із авторів проекту ухвали Святослав Літинський.

«На мою думку, ухвала скерована більше не на покарання порушників, а на декларування того, що раніше потрібно було виводити через три норми законів. Ухвала скерована на те, щоб декларувати норми закону простими та зрозумілими реченнями. Коли я буду говорити продавцю про ухвалу Вищого спеціалізованого суду і про Закон про захист прав споживачів і спробую їх поєднати – це складно. Коли я буду посилатися на ухвалу, яка каже про обов’язок обслуговувати українською – це просто», – сказав він.

Читайте також: Львів’янин через суд зобов’язав modnaKasta перекласти сайт українською

На його думку, виконання ухвали не перебачає проведення рейдів чи інших акивних дій від представників муніципальної варти, Управління прав споживачів чи поліції.

«В основному за заявами та скаргами споживачів будуть складатися відповідні акти і виписуватися штрафи за адміністративне правопорушення – від 17 до 170 грн. Це дуже невеликі та скоріше символічні штрафи, ніхто не хоче заважти працювати бізнесу», – додав він.

Читайте також: Львів’яни подали в суд на Sport Life через відмову спілкуватись українською

Нагадаємо, в четвер, 15 лютого, міськрада ухвалила рішення, що зобов’язує львівських продавців надавати послуги українською мовою. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!