Штрафи за виїзд на «зустрічку» пропонують збільшити в 10 разів

10061 2
Збільшення штрафів за виїзд на зустрічну смугу і перетин подвійної лінії до 4250 грн або до 8500 грн. З позбавленням права керування транспортними засобами на термін від шести місяців до року, за повторне протягом року таке порушення або якщо порушення призвело до створення аварійної обстановки.
Фото: companies.dev.by

Фото: companies.dev.by

Про це йдеться в петиції «Збільшення штрафів за виїзд на зустрічну смугу і перетин подвійної лінії для підвищення безпеки на дорогах», зареєстрованої на сайті Верховної ради 6 вересня 2017 року. Автор петиції — директор організації MotoHelp Дмитро Буренін.

«Виїзд автотранспорту на зустрічну смугу для обгону або для розвороту в непередбаченому для цього місці — одна з найпоширеніших причин аварій з фатальними або тяжкими наслідками.

Обгін — один з найчастіших маневрів. Він несе підвищений ризик, оскільки пов’язаний із збільшенням швидкості і обмеженою видимістю. Порушення правил обгону входить в сім основних причин аварій на дорогах. Розворот в невстановленому для цього місці не тільки створює аварійну ситуацію. Це дія, яку неможливо передбачити та спрогнозувати, а значить, і уникнути іншим учасникам дорожнього руху.

Читайте також: Коли ми зможемо їздити Львовом із гідністю і комфортом?

Нинішній розмір штрафів, визначений статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, є невиправдано низьким. Зокрема, стаття 122 КпАП передбачає відповідальність за недотримання правил обгону у вигляді накладення штрафу у розмірі 425 грн або 850 грн. Такі покарання не забезпечують дотримання водіями вимог ПДР і викликають зростання кількості ДТП. Так, в 2016 році кількість зіткнень збільшилася на 43,9%» — йдеться тексті петиції.

Нагадаємо, що влітку 2016-го року в Україні збільшили штрафні санкції за водіння у стані алкогольного сп'яніння. Зокрема, штраф за перший раз – 10 200 гривень (було 3 400 грн) та позбавлення права керувати на рік. Другий раз упродовж цього або наступного року – 20 400 гривень штрафу і три роки позбавлення прав. Якщо порушення повториться упродовж 5-ти наступних років – 40 800 штрафу і 10 років без прав.


Читайте також:
18 Вересня, 2017 10:35
Maryna Более подробнее про аварию:
[***]://24tv.ua/ru/stolknovenie_motocikla_i_avtomobilja_pod_kievom_prevratilos_v_ognennyj_ad_n835907
Петицию можно подписать здесь: [***]s://itd.rada.gov.ua/services/petition/index/2653
14 Вересня, 2017 09:22
Дмитро на дорогах дуже багато уродів тупих які ні про що не думають і штрафи повинні бути не великі а величезні
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!