Штурм Офісу президента. Уночі між поліцією та протестувальниками сталися сутички

1719 0
Екслідера «Правого сектору» Сергія Стерненка засудили до 7 років та трьох місяців позбавлення волі.
Фото: Громадське

Фото: Громадське

Після акції прихильників Сергія Стерненка під будівлею Офісу президента поліція затримала одного з учасників Владислава Сорда (Стафійчук). Біля Печерського відділку поліції, де його утримують, сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками Стерненка. Про це повідомляє Громадське.

За словами тих, хто прийшов підтримати затриманого, Стафійчука планували вивезти до ізолятора тимчасового тримання під Києвом, активісти намагалися завадити поліції. У підсумку під відділком виникли сутички, після чого правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Близько першої години ночі Стафійчука таки вивезли до ІТТ, йому інкримінують ч. 4 статті 296 (Хуліганство), санкція передбачає 3-7 років позбавлення волі. 

Друг Стерненка Роман Ратушний заявив, що Стафійчук був «мирним учасником акції» під ОП. Також він запевняє, що учасники акції біля Офісу президента не планували бити вікна будівлі, а зробили це «поліцейські провокатори».

За даними УП, затриманий Влад Сорд (Стафійчук) є письменником, ветераном на позивний «Змій», який воював на сході України близько 5 років у «Правому секторі» та ОУН, демобілізувався з 93 ОМБр.

Перед сутичкою заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що поліція не втручається в протест, який відбувався під стінами Офісу Президента. Дії протестувальників він назвав провокацією, а не мирною акцією. Він додав, що кілька десятків осіб будуть нести відповідальність за хуліганські дії.
 

Читайте також: У Львові на площі Ринок сотні людей протестували проти ув'язнення Стерненка

Нагадаємо, увечері 20 березня декілька сотень людей влаштували акцію на підтримку Сергія Стерненка біля будівлі Офісу президента, дехто з учасників кидав фаєри та петарди в будівлю, розмалював стіни ОП, а також розбив вікна.

Як відомо, Приморський районний суд Одеси засудив активіста, екслідера одеського «Правого сектору» Сергія Стерненка до 7 років та трьох місяців позбавлення волі із конфіскацією половини майна. Його обвинувачують у викрадені колишнього депутата Сергія Щербича у 2015 році. Сам Стерненко вважає справу проти себе політично вмотивованою.

Відео Руху опору капітуляції


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!