Шведська компанія IKEA продає заводи в росії та скорочує штат працівників

1508 0
Компанія «не бачить можливості відновити продажі в осяжному майбутньому».
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

Шведський меблевий гігант IKEA продає свої 4 заводи в росії та скорочує штат працівників. Компанія «не бачить можливості відновити продажі в осяжному майбутньому». Відповідну заяву прсесслужба компанії розіслала російським ЗМІ, пише «Економічна правда».

«За останні кілька місяців ситуація з бізнес-процесами та ланцюжками поставок по всьому світу сильно погіршилася. Зважаючи на це, ми не бачимо можливості відновити продажі в найближчому майбутньому. Як наслідок, Група компаній Інтер ІКЕА та Група компаній Інга вирішили скоротити масштаб бізнесу в росії», – цитує заяву РБК.

Читайте також: Російський бізнес у Львові та області. У кого можуть вилучити майно 

IKEA продасть свої чотири заводи у Ленінградській, Кіровській та Новгородській областях і вже шукає покупців. Роздрібний бізнес компанії в росії наразі «залишається на паузі», що призведе до зменшення штату, що торкнеться багатьох працівників. Скільки саме працівників скоротять, не утончюють.

IKEA не планує відновлювати імпорт та експорт товарів в росії та білорусі. Також розпочала пошк нових власників для чотирьох заводів. Торгові центри МЕГА, які належать IKEA, продовжать працювати в росії, проте самі магазини IKEA не працюватимуть.

Нагадаємо, 4 квітня цього року стало відомо, що світовий ритейлер меблів і товарів для дому шведська компанія IKEA відмовлялися використовувати деревину українського походження. Рішення пояснювали неможливістю перевірити легальність деревини після 24 лютого. Тоді відповідні листи українські постачальники деревини отримали від 25 березня. Крім того, лише з 8 квітня компанія ввела такі ж обмеження щодо поставок деревини з білорусі, а постачання з росії планувала скоротити з 8 квітня приблизно на 85%, очкуючи, що постачальники зменшать свою залежність від російського ринку.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!