Шведські поліцейські створять в Україні 20 зразкових дільниць

1901 0
Кястутіс Ланчінскас, голова Консультативної місії ЄС, яка допомагає з реформою українських правоохоронних органів, заявив про плани щодо проекту створення 20-ти зразкових поліцейських дільниць у чотирьох регіонах України.
фото: akcent.org.ua

фото: akcent.org.ua

Про це Ланчінскас заявив в інтерв'ю «Європейській правді».

За його словами, в найближчому майбутньому спільно зі шведською національною поліцією КМЄС почне оновлення поліцейських дільниць.

Як розповів Ланчінскас, йдеться про створення 20-ти зразкових поліцейських дільниць у чотирьох регіонах.

«Наші експерти поміняють там усе – змінять структуру, проведуть тренінг для поліцейських, буде зовсім інше ставлення до людей, нове обладнання, приймальня для населення тощо», – заявив він.

Голова Консультативної місії ЄС уточнив, що зразкові дільниці будуть створюватися у маленьких містечках.

Читайте також: У Львові стартував додатковий набір до Національної поліції

«Ми вирішили, що треба там працювати, коли впроваджували так званий «самбірський проект». Але ми вже розуміємо, з якими труднощами люди там стикаються. Так у нас виникла ідея створити 20 поліцейських дільниць, які стануть зразковими, щоб потім клонувати їх досвід в інших регіонах України», – сказав він.

Зазначимо, що КМЄС працює в Києві незалежно від представництва ЄС, займаючись лише одним напрямком – реформою українських правоохоронних органів. До цього списку входять не тільки поліція, але й система прокуратури, НАБУ, НАЗК, прикордонники, СБУ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!