Швейцарія відкрила кордони для українців. Умови в'їзду

1349 0
Для людей, які були у регіонах з небезпечними штамами, передбачено десятиденний карантин.

Влада Швейцарії дозволила в’їзд для туристів з України з 2 серпня. Про це повідомили на інформаційному порталі Міністерства закордонних справ України.

Читайте також: Італія відкрила коордони для українців. Які умови 

Щоб потрапити українцям до Швейцарії потрібно:

  • Сертифікат про повний курс вакцинації, якщо після отримання останньої дози минуло 14 днів;
  • Також можна пред’явити негативний результат тесту на коронавірус, який зроблено не раніше ніж за 72 години до поїздки;
  • Негативний результат тесту на антигени, який зроблено максимум за 48 годин до від’їзду;
  • Або підтвердження, що ви хворіли на коронавірус протягом останніх 6 місяців та одужали. 

Швейцарія визнає такі вакцини: Pfizer/BioNTech (BNT162b2 / Comirnaty® / Tozinameran), Moderna (mRNA-1273 / Spikevax / COVID-19 vaccine Moderna), AstraZeneca (AZD1222 Vaxzevria®/ Covishield™), Janssen / Johnson & Johnson (Ad26.COV2.S), Sinopharm / BIBP (SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell)), Sinovac (CoronaVac).

Крім того, для осіб, які прибули до Швейцарії з регіонів з небезпечними штамами Covid-19 і перебували на тій території більше десяти днів, які не щеплені чи не мають довідки про те, що хворіли, передбачено каратин у вигляді десяти днів.

Нагадаємо, що свої кордони для українців відкрила також Італія. Громадянам України надали можливість відвідувати територію Італійської Республіки з будь-якою метою, у тому числі – туризму.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!