«Сімейні» фірми розіграли тендер на ремонт алеї у центрі Львова за 4 млн грн

3505 0
Обрис площі має відтворювати силует скрипки, гриф якої примикає до оперного театру.
Фото: Наші гроші

Фото: Наші гроші

Галицька районна адміністрація Львівської міськради 9 листопада за результатами тендеру уклала угоду з ПП  «Термобуд-Київ» про капітальний ремонт центральної пішохідної алеї за 4,18 млн грн. Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

Читайте також: Музично-світловий фонтан біля Оперного театру у Львові коштував понад мільйон доларів

Це вже друга угода на ремонт алеї в центрі на проспекті Свободи у Львові. Влітку цього року районна адміністрація підписувала договір на ремонт, однак суму угоди зменшили із 13,65 млн грн до 9,5 млн грн через брак коштів. Наприклад, виключили встановлення італійських ліхтарів Nova by Neri. Тепер адміністрація підписала договір на ті роботи, які раніше були виключені, в тому числі й ліхтарі, які коштуватимуть понад 1 млн грн. Так, замовили 12 опор із одним світильником по 68,9 тис грн.. і дві опори з двома світильниками по 96,7 тис грн. Опори Nova by Neri виготовлені із сталі та чавуну, а світильники – з алюмінію.

Загалом на алеї мають провести демонтажні та електромонтажні роботи, облаштувати водопостачання та водовідведення, автоматичний полив газонів, відремонтувати прилеглий тротуар, вимостити алею з чорного та сірого граніту. Обрис самої площі повинен відтворювати силует скрипки, гриф якої примикає до оперного театру.

Читайте також: Санаторій «Львів» у Брюховичах продали за 9 мільйонів гривень

Єдиним конкурентом «Термобуд-Київ» було ТОВ «Мюревв». Власником цієї фірми лише за кілька днів до оголошення торгів став Анатолій Масалов із Самбора. До цього фірма ніколи участі в публічних тендерах не брала і належала киянці Рибак Олені Олександрівні. Вона є дружиною власника і керівника фірми-переможця «Термобуд-Київ» Юрія Парфенюка.

І Рибак, і «Мюревв» зареєстровані у Києві на вулиці Бойчука, 10, в квартирі №21. Згідно з документами на Prozorro, «Термобуд-Київ» орендує техніку в компанії, яка «прописана» за цією ж адресою – «Тетон Девелопмент». «Термобуд-Київ» і «Тетон Девелопмент» поєднує спільний власник і директор Юрій Парфенюк.

Під час аукціону «Термобуд-Київ»  та «Мюревв» своїх пропозицій не знижували.

Читайте також: Вулицю Братів Рогатинців у Львові ремонтуватимуть за близько 30 млн грн

Нагадаємо, що біля Оперного театру запрацював музично-світловий фонтан. Облаштування нового фонтану біля профінансував благодійний фонд «Сокар Благо». Приблизна його вартість 1,5 млн. доларів – понад 28 мільйонів гривень.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!