Політична реклама

SIM-карти за паспортом - можливе нововведення для абонентів мобільного зв'язку

1039 0
Абонентів можуть зобов’язати підписувати договори з мобільними операторами. Таке нововведення навряд чи влаштує як одних, так і інших. Бізнесменам доведеться повністю видозмінювати канали продажів (97% приватних абонентів зараз анонімні), а споживачам – в черговий раз здавати свої паспортні дані.

Держспецзв’язку розробила зміни до профільного закону «Про телекомунікації». Його основна ідея полягає в тому, щоб ввести обов’язкові договірні стосунки при покупці абонентами SIM-карт у мобільних операторів. Умови, згідно з якими договори будуть укладатися, визначить Кабмін.

«Метою внесення таких змін до законодавства є нагальна необхідність зниження рівня анонімності споживачів. Відсутність чіткого порядку отримання інформації про споживачів телекомунікацій, з одного боку, не дає правоохоронним органам швидко і чітко виконувати свої обов’язки, а з іншого боку, операторам – надавати таку інформацію», – відзначають у Держспецзв’язку.

Проект закону перед подачею до Верховної Ради ще проходить узгодження в різних відомствах.

На думку аналітиків, введення обов’язкових договірних відносин при продажу стартових пакетів негативно позначиться на ринку мобільного зв’язку в цілому.

Оператори мобільного зв’язку вважають, що персоналізація продажів позначиться не тільки на обсягах продажів, але і на доступності послуг. Адже особливий порядок реалізації сім-карт виключить можливість вільного продажу стартових пакетів в неспеціалізованих торгових точках. Особливо помітно це вдарить по продажах пакетів у невеликих населених пунктах, де спеціалізованих магазинів немає.

Джерело: ЗІК

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!