Сім’ям загиблих на сміттєзвалищі рятівників виділять квартири у Львові

1925 0
Виконавчий комітет прийняв рішення про надання житла сім'ям 3 загиблих рятувальників на Грибовицькому сміттєзвалищі.
Фото Юрій Мартинович

Фото Юрій Мартинович

«Після підпалу на полігоні у нас сталася дуже велика біда – загинуло троє героїв-рятувальників. Тому обов’язок міста – максимально взяти під опіку їхні родини. Раніше ми на виконкомі вже прийняли рішення про стипендії для дітей рятувальників. Я вважаю, що було б морально, було б правильно, щоб місто надало помешкання для тих родин», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами заступника начальника управління житлового господарства Галини Мазур, йдеться  про двокімнатні квартири на території міста Львова.  Де саме – наразі невідомо. До кінця року департамент житлового господарства та інфраструктури повинен подати пропозиції щодо процедури закріплення цього житла.

«Я думаю, що ми постараємось найближчим часом розглянути ці пропозиції. Місто не будує житло, резервних фондів таких не має. Але над цим питанням буде працювати департамент, і я думаю, що десь незабаром пропозиції будуть озвучені», – зазначає Галина Мазур.

Читайте також: У Львові дітям загиблих на сміттєзвалищі рятувальників виплачуватимуть стипендії

Нагадаємо, у результаті обвалу на Грибовицькому сміттєзвалищі загинули троє рятувальників: начальник ДПРЧ-48 по охороні міста Рава-Руська, капітана служби цивільного захисту Рудий Юрій Миколайович (1987 р. н.); начальник караулу ДПРЧ-17 по охороні міста Жовква, старший лейтенант служби цивільного захисту Винкевич Андрій Миколайович (1983 р. н.); пожежний ДПРЧ-17 по охороні міста Жовква, сержант служби цивільного захисту Юнко Богдан Юрійович (1988 р. н.).

Розмовляла Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!