Уряд не передбачив кошти на проєкт перенесення Львівського СІЗО

3559 0
Ішлося про 570 мільйонів гривень.
Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

У державному бюджеті на 2020 рік не передбачено коштів на проєкт перенесення львівського СІЗО №19 за межі центральної частини міста. Про це Tvoemisto.tv повідомив перший заступник міністра юстиції Євгеній Горовець.

За його словами, у 2019 і 2020 роках подавались пропозиції про те, щоб передбачити у загальному фонді держбюджету на 2020 рік 572,2 млн грн на проєкт перенесення СІЗО, що на вул. Городоцькій у Львові, за межі міста на умовах державно-приватного партнерства.

«Проте Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» зазначені видатки не передбачено», – каже Євгеній Горовець.

Він додає, що для реалізації проєкту перенесення СІЗО за межі центральної частини міста планували використати майновий комплекс Личаківської виправної колонії (№30). Ідеться про земельну ділянку на вул. Шевченка, 156 у Львові.

Читайте також: У яких умовах лікують хворих Львівського СІЗО. Фото

Нагадаємо, про будівництво нового СІЗО у Львові за кошти інвестора говорять вже понад три роки. Раніше у Міністерстві юстиції повідомляли, що інвестор, який погодиться на участь у проєкті, отримає будівлю СІЗО, що на вул. Городоцькій, 20 (колишні «Бригідки»). Конкурс на пошук інвестора провели у 2017 році. Після цього з'явилась інформація, що інвестор хоче на місці старого СІЗО облаштувати торгово-розважальний центр. Проте така думка не сподобалась львів'янам і владі міста. Відтак були пропозиції додати до ТРЦ Музей жертв політичних репресій, а місто наполягало на тому, щоб забрати будівлю на свій баланс, та справа не просунулась. Зараз на вул. Городоцькій, 20 продовжують утримувати людей в очікуванні суду, хоча умови СІЗО є вкрай поганими.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!