Скандал на Сихові: сквер чи кіоски?

3829 1
Виконавчий комітет Львівської міської ради скасував документ, завдяки якому підприємець отримав змогу забудовувати територію скверу на проспекті Червоної калини, 109. Мешканці, які виступають проти будівництва, водночас вимагають, аби територія офіційно була визнана сквером. Таким чином, кажуть вони, територія буде убезпечена від кіосків та новобудов.
Фото зі сторінки групи мешканців у Facebook

Фото зі сторінки групи мешканців у Facebook

10 липня виконком скасував наказ департаменту містобудування міськради «Про затвердження містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на проектування та будівництво громадянином Кульчицьким Володимиром Остаповичем торгового комплексу на пр.Червоної Калини, 109 зі знесенням будівлі кафе», інформує прес-служба Львівської міської ради.

«На земельній ділянці, переданій в оренду рішенням міської ради, людина мала заклад торгівлі, до роботи якого мешкали сусідніх мали претензії, зокрема бруд, шум, збираються сумнівні особи. Це відкрите місце на Сихові, де гуляють мами з маленьким дітьми, багато людей, фактично утворений громадський простір. Департамент містобудування у 2013 році видав наказ про реконструкцію будівлі кафе під чотириповерховий офісний центр, що викликало спротив в мешканців навколишніх будинків. Крім того, при затвердженні перспективної схеми розміщення МАФів, виявилося, що на тій самій площі мають бути розміщені 23 тимчасові споруди, які будуть здійснювати торгівельну діяльність», – пояснила начальник юридичного управління Львівської міськради Гелена Пайонкевич.

З її слів, позиція міської влади така, що це місце є вільним. «Міська рада зараз намагається максимально облаштовувати громадські місця в центрі міста, залучаючи громадських активістів. А на пр.Червоної Калини, 109 цей громадський простір вже є... Зараз маємо підстави для звернення до суду про скасування цього наказу, який розглядався сьогодні. Я думаю, що остаточне вирішення цього питання займе багато часу. Також сьогодні виконавчий комітет дав доручення директору департаменту містобудування поспілкуватися з забудовником, можливо вдасться врегулювати цей конфлікт», – сказала Гелена Пайонкевич.

Попри те мешканці Сихова, які проти забудови скверу, сьогодні провели пікет під стінами міської ради з вимогою надати цій комунальній території статус скверу, аби зберегти тут саме відпочинкову функцію, вільний громадський простір. Разом з тим, це питання активно обговорюють в соцмережах. Вони побоюються, що забудовник через суд оскаржить сьогоднішнє рішення виконкому.

Представниця ініціативної групи мешканців Наталія Піпа розповіла tvoemisto.tv, що наразі львівські дизайнери працюють над концепцією облаштування скверу, в тому числі, аби він був безбар’єрним (доступний людям з особливими потребами). «Ми хочемо, аби Львів був гарним європейським містом не тільки в центрі, але й на інших територіях», – додала Наталія Піпа.

Нагадаємо, раніше мешканці Сихова заявили, що скерують заяву до суду з вимогою зупинити нове будівництво поряд зі школою №98 на проспекті Червоної Калини. Люди проти забудови 4-поверхового комплексу, оскільки на цій території мають змогу гуляти з дітьми. Натомість забудовник переконаний, що має всі законні підстави будувати, адже розробив усі необхідні документи.


Читайте також:
10 Липня, 2014 23:20
Щедрик НАВІЩО ТАК БАГАТО ТИХ КІОСКІВ,ЩО 5 МЕТРІВ МАФ.ТО ЩО КИТАЙ-ГОРОД ЧИ ЩО?ЗЕЛЕНІ МАЛО,А ГЕНДЛЯРІВ,ЯК БЛІХ!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!