Скандальному «Іроксу» заборонили будуватися на вулиці Тернопільській, 42. Мерія хоче знести недобуд

2728 0
Загалом у судах розглядають 7 справ щодо ПрАТ «Ірокс».
Фото: curata.com

Фото: curata.com

Суд заборонив «Іроксу» проводити будівельні роботи на вулиці Тернопільській, 42. Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбук директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Читайте також: Львівському забудовнику загрожує ув'язнення за самобуд

Міська рада звернулася з позовом до ПАТ «Ірокс» та ТОВ «Персенківка» про знесення об‘єкту незавершеного будівництва.

«29 вересня колегією суддів Господарського суду Львівської області задоволено заяву ЛМР про забезпечення позову шляхом заборони ПАТ «Ірокс» здійснювати будь-які будівельні роботи на вул. Тернопільській, 42», – повідомила Гелена Пайонкевич. 

У міьскраді уточнили, що наразі є 7 судових справ щодо ПрАТ «Ірокс». Зокрема, йдеться про багатоквартирні житлові будинки на вулицях Антонича – Майданна та вул. Шевченка, 418, які збудовані з порушенням чинного законодавства.

Як наголосила раніше директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, компанія заборгувала місту орієнтовно 60 млн грн. 

Читайте також: Львівська міськрада відбере у компанії «Ірокс» садочок у Рясному як компенсацію за мільйони боргів

Нагадаємо, компанія «Ірокс» неодноразово фігурувала в будівельних скандалах. Зокрема, у серпні 2016 року між мешканцями будинку на вулиці Антонича, 3 і будівельною компанією виник конфлікт — місцеві жителі самі найняли працівників ПАТ «Львівообленерго» для вирішення проблем із постачанням електроенергії, однак забудовник, який є користувачем відповідної земельної ділянки, виступив проти, оскільки мешканці не узгодили рішення з компанією.

Пізніше міська рада після низки перевірок анулювала дозволи для ПрАТ «Ірокс» на будівництво на вул. Тернопільській, 42, вул. Шевченка, 418 та вул. Величковського, 61, 62. Львів’ян і надалі просять не купувати житло у ПрАТ «Ірокс» та інших сумнівних будівельних компаній. Мапу із незаконними забудовами можна переглянути за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!