Скандальну ділянку на вул. Варшавська-Соснова забудовник передасть місту

2602 0
Під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради проголосували за додаткову ухвалу про обмін земельними ділянками. Зокрема, земельну ділянку на розі вул. Варшавська-Соснова отримає місто в обмін на земельну ділянку на вул. Під Голоском.
ФОТО: PROJETO-A.COM

ФОТО: PROJETO-A.COM

Зокрема, земельна ділянка на вул. Під Голоском буде надана Львівському обласному кооперативному міжгосподарському об'єднанню по агропромисловому будівництву «Львівоблагропромбуд» в обмін на земельну ділянку по вул. Варшавська – вул. Соснова. 

Читайте також: У Львові біля університету почнуть будувати підземний паркінг: рух реорганізують

Ділянка по вул. Варшавська-Соснова перебувала в оренді у об'єднання «Львівоблагропромбуд», яке розпочало там будівництво багатоквартирного будинку, – інформує прес-служба ЛМР. Згідно з ухвалою, «Львівоблагропромбуд» зобов’язується припинити будь-які будівельні роботи в межах земельної ділянки площею 0,3467 га на розі вул. Варшавської – вул. Соснової, і після прийняття Львівською міською радою ухвали про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Під Голоском, (навпроти будинку №19), ділянка №3, зарити котлован в межах земельної ділянки на розі вул. Варшавської –  вул. Соснової, здійснити благоустрій на вказаній ділянці та повернути місту цю земельну ділянку у стані, не гіршому у порівнянні з тим, у якому надавалась в оренду.

Нагадаємо, 8-го грудня 2016-го року виконавчий комітет Львівської міської ради скасував дозвіл на встановлення будмайданчика для будівництва багатоквартирного будинку у ЖК «Оранж» на розі вулиць Варшавська-Соснова. Основна причина скасування дозволу – відсутність державної експертизи, необхідної для початку будівництва. Однак забудовник подав до суду на міську раду, оскільки вважав, що має всі необхідні документи для зведення багатоповерхівки.

Читайте також: Планування на трієчку. Що заважає Львову ремонтувати вулиці по-європейськи

Забудовник мав дозвіл на зведення триповерхового будинку, натомість розмістив на своєму сайті проект будинку на 10 поверхів. Також мешканці даного району неодноразово протестували проти зведення будинку на розі Варшавської-Соснової і знесли там паркан навколо будмайданчика.

Нагадаємо, про проблему хаотичної забудови Львова, недобросовісних забудовників та причини девелоперського свавілля говорили під час дискусії «Проблемні забудови у Львові. Наслідки для громади і пошук можливих рішень».

Детальніше читайте у матеріалі: Чи знесуть у Львові хоч одну новобудову?


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!