Скарб, Ма Ма, Мамочка. Що подивитись на День матері

2326 0
День матері традиційно святкують у другу неділю травня.
Фото: www.unian.ua

Фото: www.unian.ua

Сьогодні, 13 травня, в Україні святкують День матері. Tvoemisto.tv приєднується до традиції та вітає усіх матерів зі святом, а також пропонує підбірку кінофільмів, які можна переглянути у свято у сімейному колі.

Мачуха

Адвокат Люк Гарісон йде від дружини до молодої дівчини Ізабель Келлі. Стосунки між колишнім подружжям не псується та все було б прекрасно, якби Люк не забирав до себе на вихідні дітей: 12-річну Енн та 7-річного Бена. Діти сприймають нову дружину батька як особистого ворога, не дивлячись на те, що Ізабель намагається подарувати їм усю свою любов. А їхня матір, тим часом, дізнається, що хвора на рак та намагається допомогти Ізабель знайти спільну мову із дітьми.

Три білборди під Еббінгом, Міссурі

Після вбивства доньки Мілдред Гейз змушена потурбуватися про відплату вбивцям, оскільки місцева поліція так і не змогла їх впіймати. Жінка використовує білборди, щоб змусити правоохоронців діяти. Фільм було відзначено на Венеційському кінофестивалі та нагороджено премією Оскар за найкращу жіночу роль.

Усе ще Еліс

Американсько-французька драматична стрічка режисерів і сценаристів Річарда Ґлетцера і Веша Веста, що вийшла 2014 року. Вперше фільм продемонстрували 8 вересня 2014 року у Канаді на 39-му Міжнародному кінофестивалі у Торонто.

Еліс Гавленд – професор лінгвістики у Колумбійському університеті, у неї щасливий шлюб, троє дітей. Проте одного дня вона помічає, що забуває слова. Після обстеження Еліс отримує результати – у неї хвороба Альцгеймера на ранній стадії, що передалась їй від матері.

Дім великої матусі

Останнє завдання агента ФБР Малкольма Тернера приводить його у маленьке містечко, де він має спіймати банківського крадія Лестора Веско, котрий нещодавно втік із в’язниці. Він встановлює нагляд за будинком жінки, відомої як Велика Матуся. Згідно з оперативними даними, її має відвідати колишня дівчина злодія. Аби увійти до неї у довіру, Тернер має зіграти жінку, що важить більше сотні кілограмів.

Я не знаю, як вона робить це

Фільм з Сарою-Джесікою Паркер про багатозадачність сучасної жінки. Вона піднімається раніше за всіх, вона лягає пізніше за всіх і іноді від утоми не може заснути. Їй треба встигнути добре виглядати, відвезти дітей у школу і садок, підготувати презентацію на роботі і ніколи не виправдовуватися своїм материнством. 

Дуже погані матусі

Емі Мітчелл — чудова дружина, хороша мати та домогосподарка з успішною кар'єрою. Проте їй це все набридає, і вона об'єднується з іншими мамами, які теж відчувають тягар обов'язків. Вони починють розважатися і жити у своє задоволення, злючи тим самим «зразкових» мам.

Джуно

Коли 16-річна школярка з Міннесоти Джуно МакҐуфф дізналася, що вона вагітна від свого друга, дівчина вирішила зробити аборт. Проте в клініці вона передумала і, порадившись з батьками, прийняла рішення після народження віддати дитину на усиновлення. Джуно самостійно шукала усиновителів для своєї дитини і зупинила свій вибір на Марку і Ванессі, добропорядній бездітній сім'ї. Проте чи зможе дівчина віддати свою дитину чужим людям?

Скарб

В Гарлемі неграмотній дівчині-підлітку, що страждає надмірною вагою і, до всього іншого, вагітна другою дитиною від власного батька, пропонують вступити в альтернативну школу в надії, що її життя кардинально зміниться. Фільм отримав 6 номінацій на премію Оскар.

Ма Ма

Іспанський драматичний фільм, знятий Хуліо Медемом. Світова прем'єра стрічки відбулась 15 вересня 2015 року на міжнародному кінофестивалі в Торонто, а в Україні — 14 січня 2016 року. Фільм розповідає про жінку на ім'я Магда, у якої діагностують рак молочної залози. Вона викладає у школі та виховує сина. Одне знайомство змінює її стосунки з оточенням та хід її хвороби.

Мамочка

Мати-одиначка Діана забирає сина Стіва з інтернату. Вона сподівається знайти роботу і мріє про краще майбутнє для свого сина. Стів — важкий підліток з жорстокими спалахами гніву і схильністю до насильства. Коли мати намагається дізнатися у Стіва звідки він узяв гроші на подарунок, він на неї нападає і їй доводиться ховатися в коморі. На допомогу приходить загадкова сусідка Кайла, що страждає проблемами з вимовою. Вони починають спілкуватися і на деякий час їх життя налагоджується. Отримав приз журі Каннського кінофестивалю.

Я буду поруч

Російсько-українська драма Павла Румінова. Інна працює керівником ресторану, вона заслужила любов колег і повагу начальства. У її житті є маленький Митя — син, в якому вона не сподівається душі, і який відповідає їй взаємністю. Але ідилії приходить кінець, коли героїня дізнається, що невиліковно хвора. Тепер в стислі терміни їй необхідно знайти нових батьків для своєї улюбленої дитини.

Я, знову я та мама

Французька комедія Гійома Гальєнна, поставлена у 2013 році за його власною однойменною п'єсою. Прем'єра фільму відбулася на 66-му Каннському кінофестивалі 20 листопада 2013 року. У січні 2014 року фільм номінувався на премію «Сезар» у 10-ти категоріях, у чотирьох з яких отримав перемогу — як найкращий фільм, за найкращу режисуру та найкращу чоловічу роль.

Почуття Гійома до його матері настільки фанатичні, що викликають величезне здивування оточуючих людей. Він завжди обожнював цю цілеспрямовану і владну жінку, що володіє відмінним почуттям смаку. Найбільше у своєму житті він мріяв стати таким же, як вона, і це зіграло з ним злий жарт. Він почав наслідувати їй у всьому: у манері говорити, в поведінці у суспільстві і навіть у виборі одягу. В один прекрасний момент він відправився до пансіону, де зустрів молодого хлопця на ім'я Джеремі, в якого закохався з першого погляду. Про нерозділене кохання він розповів мамі, і вона вирішила допомогти йому завоювати серце його обранця.

Моя мама

Французько-італійський драматичний фільм, знятий Нанні Моретті. Світова прем'єра стрічки відбулась 16 травня 2015 року на Каннському міжнародному кінофестивалі, а в Україні – 16 липня 2015 року на Одеському міжнародному кінофестивалі. Фільм розповідає про жінку, яка через кризу в своєму житті згадує свою матір.

Підміна

Американський трилер режисера Клінта Іствуда. Дія фільму відбувається наприкінці 1920-их років у Лос-Анджелісі та базується на реальній історії жінки, яка розуміє, що хлопчик, якого їй повернула поліція після викрадення, не є її сином. Зневірившись у відновленні пошуків свого сина, вона звертається до журналістів. Але міській владі це є невигідним, її визнають поганою матір'ю та оголошують душевнохворою.

Бабуся

Американський комедійно-драматичний фільм, знятий Полом Вайцом. Світова прем'єра фільму відбулась 30 січня 2015 року на кінофестивалі «Санденс», де він виступав як нічний фільм закриття.

Елль поетеса-лесбійка, яка справляється з недавньою смертю свого партнера. Вона закінчує чотиримісячні стосунки з молодшою за неї Олівією, а згодом дізнається, що її онука вагітна і вимагає в неї 630 доларів на аборт.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!