Скасування обмежень та купівля валюти онлайн: як Нацбанк лібералізує валютні операції

2173 0
Замість майже 60 регулятивних документів буде сім.
Фото: psm7.com

Фото: psm7.com

Національний банк України оприлюднив проект структури валютного регулювання, який набуде чинності 7 лютого 2019 року разом з введенням в дію закону «Про валюту та валютні операції», повідомляється на офіційному сайті банку.

Проект передбачає п’ять кроків щодо лібералізації валютного регулювання:

По-перше, граничний термін здійснення розрахунків за експортно-імпортними контрактами буде розширено до 365 днів (зараз він становить 180 днів).

По-друге, скасують валютний нагляд для експортно-імпортних операцій на суму до 150 тис. гривень.

По-третє, індивідуальні валютні ліцензії будуть скасовані. Замість них з'явиться система електронних лімітів.

Читайте також: Що таке криптовалюта та як торгувати Біткоінами на ринку Форекс

По-четверте, будуть скасовані санкції у вигляді припинення зовнішньоекономічної діяльності за порушення строків розрахунків.

По-п'яте, дозволять онлайн-купівлю іноземної валюти фізичними особами. Ліміт на купівлю валюти становитиме – до 150 тис. гривень в день в еквіваленті.

Крім цього, діючі 56 нормативно-правові акти у сфері валютного регулювання будуть замінені 7 документами, які визначатимуть структуру і правила валютного ринку, а також інструменти стабілізації грошово-кредитного ринку.

Нагадаємо, Національний банк дозволить клієнтам користуватися грошима на банківських рахунках без використання платіжних карт міжнародних платіжних систем.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!