Скасування стипендій і підвищення пенсійного віку не буде

2233 0
Вже більше тижня в суспільстві точаться дискусії з приводу скорочень держбюджету на 2015 рік, яке, за деякими версіями, може торкнутись навіть соціальних виплат. Сьогодні у Кабміні під час погоджувальної ради спростували інформацію про скасування стипендій та підвищення пенсійного віку.
Фото: lifedon.com.ua

Фото: lifedon.com.ua

Як інформує офіційний сайт Міністерства освіти і науки україни, уряд не скасовуватиме  виплати стипендій студентам вищих навчальних закладів та професійно-технічних училищ. Водночас, процедура надання такої підтримки має бути ретельно продуманою та максимально прозорою. «Будь-які реформи та зміни в цьому питанні мають бути попередньо винесені на громадське обговорення», – інформує прес-служба міністерства.

Водночас віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив, що підвищення пенсійного віку також не планується.

Як повідомляє УНІАН урядовець підкреслив: "Не треба повторювати ті речі, які підхопила "братня" до нас преса, але які не відповідають дійсності – ніякого скасування стипендій не буде і підвищення пенсійного віку теж". Кириленко також зазначив, що у 2015 році навпаки планується уніфікація законодавства, яке регламентує визначення пенсій. Тобто всі будуть мати пенсію, визначену на однакових засадах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!