Скейт-зона на Зеленій, колія на Личаків і перемога боксера з Львівщини. Головні новини за добу

1233 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу, або що могли проспати.
Фото: Alina Fedorchenko FOR UNSPLASH

Фото: Alina Fedorchenko FOR UNSPLASH

Новий маршрут. У Львові через перекриття двох перехресть у межах реконструкції вулицы Бандери запустили новий тимчасовий автобусний маршрут до Міжнародного аеропорту «Львів» та вулиці Захисників України, що біля церкви Св. Анни.

Схема руху: Аеропорт «Львів» – вул. Любінська – вул. Окружна – вул. Кульпарківська – вул. Городоцька – вул. Шевченка – вул. Захисників України. У зворотному напрямку до аеропорту «Львів»: вул. Захисників України – вул. Городоцька – вул. Кульпарківська – Любінська – аеропорт «Львів».

Варту1 заблокували. Соціальна мережа Фейсбук заблокувала одну з найбільших спільнот Львова – групу Varta1 – Варта1 (офіційна спільнота). Фейсбук не раз попереджав про коментарі, де є насильство, образи, а також заборонив розміщати розшук людей і пости із знайденими речами (документами) через те, що це є конфіденційна інформація.

Читайте також: Фейсбук видалив акаунт дослідниці через допис про катування НКВД у львівських тюрмах

Наразі група відкрита на офіційній сторінці Varta1 – Варта1, де подаватимуть всю інформацію.

Громадський простір та скейт-зона. Сквер на вул. Зеленій планують реконструювати, осучаснити та перетворити на місце активного дозвілля молоді. Тут мають облаштувати не лише комфортні зони для відпочинку, алеї, сучасні вуличні меблі, освітлення, озеленення, а також скейт-зону. Крім цього, територію планують зробити доступною для маломобільних верств населення.

За розмірами скейт-парк на вул. Зеленій буде трохи більшим за той, що є на вул. Богдана Хмельницького.

Будинок «Електрону». Господарський суд Львівської області відмовив у знесенні багатоповерхового житлового будинку для викладацького складу і наукових співробітників ПАТ «Концерн-Електрон». Йдеться про будівництво на вул. Генерала Чупринки, 130 біля парку «Піскові озера» у Львові.

Читайте також: Конструктор для дорослих. Як у Львові ремонтують і модернізують літаки-винищувачі

Позов про знесення будинку до суду надіслала Франківська окружна прокуратура Львова. Як стверджува прокурор, будинок зводять без відповідного дозволу Міністерства культури та інформаційної політики. Окрім того, його будують, незважаючи на припис Мінкульту про зупинення будівництва до отримання такого дозволу.

Колія на Личаків. Найвищим мостом у Львові – між вулицями Богданівською та Кривчицькою дорогою – прокладена колія, яка веде на Личаків зі станції Підзамче. Історично їй понад 100 років, будувати її почали у 1905 році. Тоді вона йшла через Перемишляни до Бережан і Підгайців. Під час Другої світової війни її зруйнували і нині вона залишилася у протяжності близько 7,5 км.

Востаннє нею користувалися понад рік тому у компанії «Ензим», аби возити сировину. Чому вона занепадає і які є варіанти її відновлення, читайте у матеріалі.

Читайте також: Львівський спортсмен став бронзовим призером чемпіонату світу з боротьби

Перемога 15-річного боксера з Львівщини. У фіналі вагової категорії до 66 кг чемпіонату Європи з боксу серед юніорів, який завершився в Тбілісі, Олег Гічва із Борислава зустрівся з представником Грузії Мехманом Намазовим і переміг його за одноголосним рішенням суддів, завоювавши золоту медаль.

Усі 5 суддів віддали його перемогу в цих двох раундах і в бою загалом. За перемогу на чемпіонаті Європи Олег Гічва заробив чотири тисячі доларів.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!