Скільком неплатникам аліментів заборонили виїзд за кордон на Львівщині

2202 0
З 6 березня в Україні діють зміни до законодавства, які посилили відповідальність за несплату аліментів.
Фото: vkedahpoparizhu.com

Фото: vkedahpoparizhu.com

Протягом 2018 року за несплату аліментів на Львівщині було тимчасово заборонено виїжджати за межі країни 2504 боржникам. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів очільник відділу промусового виконання рішень управління державної виконавчої служби управління юстиції у Львівській області Роман Онишкевич.

«За 2018 рік було винесено 2504 постанови про тимчасове обмеження права виїзду за кордон та 2564 постанови про обмеження у праві керівання транспортними засобами, обмеження у застосуванні зброї та праві на полювання. Також складено 994 протоколів про вчинення правопорушення щодо несплати аліментів, з них по 19 протоколах винесено постанови про притягнення боржників до покарання у вигляді суспільно-корисних робіт», – сказав він.

Також він додав, що станом на 19 квітня на Львівщині було стягнено 27 750 940 грн боргу від початку року. З моменту початку дії змін до законодавства, які посилили покарання за несплату аліментів, було стягнено 11 000 000 млн грн. Ці гроші безпосередньо перераховані дітям.

Читайте також: В Україні підвищать розмір соціальних виплат. Перелік

Нагадаємо, 7 червня 2017 року Президент підписав закон про зміну системи призначення аліментів. 5 лютого 2018 року в Україні з'явився реєстр злісних неплатників аліментів. 6 лютого набуло чинності нове законодавство, що передбачає заборону на виїзд з країни за несплату аліментів. Також у лютому стало відомо, що у Львівській області створили 4 мобільні групи для боротьби із заборгованістю по виплаті аліментів. Вчора, 20 квітня, Міністерство юстиції підготувало черговий пакет законопроектів, що мають посилити відповідальність за несплату аліментів в Україні.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!