Tesla випустила економ-модель. Скільки коштуватиме електрокар в Україні

4519 2
31 березня компанія Tesla представила довгоочікуваний електроседан Model 3. Нові елетрокари можуть з'явитися на ринку вже у 2017 році.
Фото: epravda.com.ua

Фото: epravda.com.ua

Четверта за рахунком модель фірми обіцяє стати найбільш масовою. Її стартова заводська ціна становить $ 35 тис., що приблизно вдвічі дешевше найбільш доступної версії хетчбека Tesla Model S. Тож не дивно, що до моменту презентації Tesla Model 3 на машину було оформлено понад 130 тис. попередніх замовлень по всьому світі. І це незважаючи на те, що зовнішність була розсекречена тільки у день презентації, а детальні технічні характеристики моделі фірма ще не оприлюднила, – пише delo.ua.

Читайте також: Львів майбутнього: законодавство «здорового глузду», каршерінг та паркінг-онлайн

За дизайном Tesla Model 3 нагадує Model S, але довжину автіки зменшать з п'яти до близько 4,6 м, а в основі – повністю нова платформа. Присутні фірмові «фішки»: два багажники, безрамкові двері. Куди незвичніше виглядає інтер'єр, де звична приладова панель відсутня зовсім, замість неї використовується проектор, який виводить дані приладів на лобове скло. А на центральній консолі – 15-дюймовий сенсорний дисплей медіасистеми, через який можна буде змінювати налаштування машини.

Читайте також: Коли українці пересядуть на електромобілі? 7 фактів про моделі та економію

Поки що інформації по техніці самий мінімум, та й сама представлена в Каліфорнії машина – не більше ніж прототип. Остаточна серійна версія буде представлена орієнтовно через рік. Як на презентації повідомив глава Tesla Motors Ілон Маск, машина буде оснащуватися батареєю із запасом ходу 346 км, вже у базовій версії отримає автопілот для проїзду по автомагістралях і зможе розганятися за 6 секунд до 100 км/год. При цьому в компанії відзначають, що до моменту запуску Model 3 у виробництво в 2017 році ємність батареї, швидше за все, буде збільшена і з'являться більш просунуті версії.

В Україні фірма Tesla поки що офіційно не представлена, тому бажаючим придбати седан Model 3 доведеться оформляти передзамовлення через офіційний сайт компанії, а потім самостійно займатися доставкою та розмитненням авта. Або зробити це за допомогою неофіційних дилерів. Наприклад, львівська компанія Tesla Club Ukraine береться доставити машину що називається «під двері»: клієнт отримує розмитнену і поставлену на облік машину із номерами.

Читайте також: Львів'яни та їх транспорт: Перша Tesla у Львові

«Із нашою допомогою клієнт отримає автомобіль з техпаспортом і номерами. Ми займаємося доставкою (страхівка на 100 тисяч євро в дорозі), розмитненням і постановкою на облік», – пояснює Назар Шимоне-Давида, засновник Tesla Club Ukraine.

При покупці Модель S і модель X послуги Tesla Club Україна обійдуться приблизно в 6 тисяч євро залежно від ціни конкретної версії.

«У випадку з Model 3 сума, можливо, виявиться меншою, якщо везти відразу кілька машин, але про це можна буде говорити вже після запуску машини у виробництво», – зазначає засновник Tesla Club Ukraine.

Читайте також: Як електрокари допомагають економити «Муніципальній дружині» у Львові

При цьому не слід забувати, що при купівлі Tesla через представництво європейської фірми фізособі з України понад заводської ціни доведеться сплатити не тільки наші податки (ПДВ 20% і акциз в розмірі 109 Євро), але і ПДВ конкретної європейської країни, з якої буде здійснюватися доставка машини. У Tesla Club Ukraine беруться позбавити покупця від подвійної сплати ПДВ.

«Для уникнення подвійної сплати ПДВ, необхідно, згідно з внутрішніми правилами Tesla, щоб машину спочатку купила європейська фірма, яка має ліцензію на експорт автомобілів з ЄС і потім зможе експортувати її без сплати європейського ПДВ,  – пояснює Назар Шимоне-Давида.

Читайте також: У Львові відкрили безкоштовну станцію зарядки для електромобілів

Із седаном Model 3 фірма Tesla має намір до 2020 року довести рівень продажів своїх електромобілів до 500 тисяч одиниць на рік, що на порядок більше, ніж фірмі вдалося реалізувати в 2015 році (50580 машин). До цього компанія представила три моделі - Tesla Roadster, Tesla Model S і Tesla Model X.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
13 Лютого, 2017 17:58
Наташа Ох,повеселил предыдущий комментарий. Весь мир уже использует эти авто, а кто-то так и не хочет идти в ногу со временем.
У меня есть электромобиль,вполне им довольна. Не радуют только зарядки на ОККО от Тесла клаб. Который ровным счетом не заряжают абсолютно ничего.
Не знаю для кого они там стоят.
Еще и на всех сайтах размещают карту с Плакшера. только там большинство зарядок АвтоЭнтерпрайз.
Эти моет и платные,зато рабочие. Лучше уж за зарядку платить,чем за эвакуатор.
3 Січня, 2017 08:44
тетяна коротко-аферисти! Всі абсолютно! від Ілона до неофійійного ділера! Все що пов,язано з цим "авто"-також одна велика афера!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!