Скільки бюджетників приймуть львівські виші

1717 0
Широкий конкурс передбачає те, що бюджетне місце надається не конкретному вишу, а йде до закладу за вступником із найкращими балами.
Фото: ivona.bigmir.net

Фото: ivona.bigmir.net

У Міністерстві освіти і науки оприлюднили максимальну кількість бюджетних місць на вступну кампанію до вишів у 2018 році. Про це інформує osvita.ua.

Йдеться про ліцензійний обсяг вступників на певну спеціальність, яку може прийняти заклад — скільки щонайменше «бюджетників» має бути на спеціальності, щоб заклад здійснив їх набір.

У МОН зазначають, що широкий конкурс передбачає те, що бюджетне місце надається не конкретному вишу, а йде до закладу за вступником із найкращими балами. 

Читайте також: В Україні затвердили умови прийому до вишів у 2018 році. Що змінилося

Тому максимальний обсяг відображає, скільки найбільше таких вступників зможе прийняти виш на певну спеціальність, а кваліфікаційний мінімум показує, скільки вступників з найкращими балами мають обрати навчання за конкретною спеціальністю у виші, щоб на цю спеціальність взагалі відбувся набір «бюджетників». Обсяг державного замовлення у вишах на 2018 рік можна переглянути за посиланням

Також в оприлюднених МОН даних зазначено, яку максимальну кількість вступників зможе прийняти виш за квотою 1 – на основі вступних іспитів, та квотою 2 — для вступників за спрощеною процедурою з окупованих територій. П


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!