Скільки часу доводиться шукати роботу українцям. Опитування

2337 0
За останні півроку тривалість пошуку роботи в Україні збільшилася і тепер займає від 6 місяців і більше. Про це свідчать результати опитування, проведеного кадровим порталом hh.ua.
Фото: freejojo.com

Фото: freejojo.com

«Інфляція і зростання цін призвели до того, що більше половини «білих комірців» не готові знижувати зарплатні домагання, навіть якщо виникнуть труднощі в пошуку роботи», – відзначають аналітики.

З серпня 2015 року кількість тих, хто шукає роботу від 3 до 6 місяців, практично не змінилося. Як і раніше, в ці терміни укладаються трохи менше третини опитаних. Однак зріс відсоток респондентів, для яких процес пошуку триває від півроку до року. Зараз до них належить кожен шостий безробітний.

Також стало більше тих, для кого термін пошуку перевищує один рік. Таким чином, в ситуації тривалого безробіття знаходиться кожен восьмий претендент.

Відповідно знизилася кількість тих, хто знаходить роботу в лічені місяці, а то й тижні. Сьогодні приблизно одному з восьми вдається вийти на нову роботу протягом 1-2 місяців і тільки трьом з ста – протягом декількох тижнів.

Швидше за всіх знаходять роботу IT-фахівці, лікарі та фармацевти, а також представники мас-медіа. Довше часу може знадобитися працівникам банківської сфери і юристам.

Нагадаємо, число безробітних в Україні за підсумками січня 2016 року підвищилося до 508,6 тис. з 490,8 тис. Осіб, зареєстрованих в грудні 2015 року. За даними Держстату, це як і раніше становить 1,9% працездатного населення.

У той же час рівень безробіття в Україні, розрахований за методологією Міжнародної організації праці, в третьому кварталі 2015 року знизився до 9,4% в порівнянні з 9,6% за підсумками першого півріччя 2015 року.

Читайте також: Вакансії. Історичний музей, Палац мистецтв, ОХМАДИТ та «Львів-ТБ» шукають керівників

Джерело: finance.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!