Скільки депутатів буде у раді Львівської ОТГ

2282 0
До нової ради обиратимуть 64-х депутатів.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

У новій раді буде 64 депутати, як і зараз у ЛМР, тому що у Львівській ОТГ є більше, ніж 500 тисяч, і менше, ніж мільйон виборців. Про це Тvoemisto.tv повідомив директор Агенції регіонального розвитку Львівщини Тарас Баранецький.

Читайте також: Кінець каденції. Які рішення ухвалила міськрада Львова на останньому засіданні сесії

За його словами, територіальна виборча комісія вже сформувала виборчі округи у Львівській ОТГ – їх є шість. Винники, Підбірці, Лисиничі увійшли в округ разом із Личаківським районом Львова, Рудно – із Залізничним районом, населені пункти у напрямку Жовкви, Яворівського району – із Шевченківським районом Львова.

Скільки депутатів оберуть у кожному окрузі наразі важко сказати, говорить Тарас Баранецький, адже це залежатиме від виборчої квоти, явки виборців, розмірів округу тощо. 

На питання, скільки часу займе перехід від Львова і навколишніх сіл до Львівської ОТГ, то експерт каже, що формальні документи готуються приблизно протягом місяця, тому новий формат ОТГ має запрацювати навіть швидше, ніж з нового року. 

Читайте також: Новий рядок у паспорті та єдиний транспорт. Що буде у Львівській ОТГ 

Нагадаємо, що до Львівської ОТГ увійшли Львівська, Брюховицька, Винниківська, Грибовицька, Грядівська, Дублянська, Зашківська, Лисиничівська, Малехівська, Рудненська та Рясне-Руська громади. З цих територій будуть обиратися депутати майбутньої Львівської ОТГ. «Старі» ради втратять повноваження після набуття повноважень новою міською радою. Всі податки з цих територій надходитимуть в один бюджет ОТГ.

Більше про те, які зміни чекають на львів’ян та їхніх сусідів у Львівській ОТГ читайте в матеріалі Tvoemisto.tv «Новий рядок у паспорті та єдиний транспорт. Що буде у Львівській ОТГ».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!