Минулого року у Львові зрізали вчетверо більше дерев, ніж висадили

1039 0
Також минулого року ліквідували багато аварійних дерев.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Минулого року у Львові зрізали близько 5 тисяч аварійно-небезпечних дерев, а висадили на території міста 1200. Про це програмі «Тема тижня» Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління екології Львівської міської ради Олександра Сладкова.

Крім того, вона додала, що за 2022 рік вдалося забрати багато аварійних та небезпечних дерев. 

«Нам вдалося забрати дуже багато аварійно-небезпечних дерев. Так не буде щороку, маємо наслідки відкладеного попиту, коли забирали найнебезпечніше біля доріжок, але нормальної очистки не проводили. Вдалося почистити парки «Горіховий гай», Скнилівський, парк на Виговського. Старалися дотримуватися балансу і садити стільки ж нових дерев», – сказала вона.

Читайте також: Як зміняться парки та озера Львова. Відверта розмова з очільницею управління екології

Олександра Сладкова зауважила, що на території «Цитаделі» під час буревію чи грози падали дерева. За останні два роки було три випадки, коли люди покалічилися через це. 

«З 5000 дерев, напевно, 700 із Цитаделі. Коли говориш про цифри, то здається, що це дуже багато, але не коли оглядаєш на місці, перевіряєш кожне дерево. Коли мешканці пишуть, що зрізали здорове дерево, це у нас вже як мем. Кожен такий випадок перевіряємо, і я ще жодного разу не зловила район чи працівників управління екології, що обстежили дерево, яке було насправді неаварійним, а його зрізали. Завжди є причина, – каже вона.

За її словами, під час буревію, обледеніння, які були цього року, може впасти будь-яке дерево, навіть без ознак аварійності. Система обстеження дерев працює, хоча можна зменшити вимоги до їхнього стану і залишати трохи більше, але це можливе за умови введення системи страхування наслідків падіння дерев. 

Читайте також: 300 тисяч гривень за дуб. Як у Львові вирубують, бережуть та садять дерева

Нагадаємо, у грудні у коментарі Tvoemisto.tv Олександра Сладкова сказала, що на території Львова висадили 808 дерев. У львівських парках – 277. Найбільше дерев за спонсорські кошти висадили у Галицькому районі міста. Також у 2022 році Tvoemisto.tv провело дискусію про проблеми озеленення у Львові. Переглянути її можна на сторінці медіа-хабу у Facebook та на каналі у YouTube, або ж читайте тут.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!