Скільки грошей у Львові залишають туристи?

5262 0
Управлінням туризму Львівської міської ради, спільно з Інститутом міста, в березні-квітні цього року проведено дослідження ринку відпочинкових туристів з метою визначення особливостей туристичного ринку міста. В опитуванні методом «face to face» взяли участь 600 туристів.
фото: www.lvivpost.net, opogode.ua, gazeta.lviv.ua

фото: www.lvivpost.net, opogode.ua, gazeta.lviv.ua

Опитані туристи – це переважно молоді люди віком 18-25 років (40,6%) та 26-35 років (32,1%). Окрім ключових туристичних ринків (Україна, Польща, Німеччина), серед гостей міста були також представники Туреччини, Італії, Росії, Білорусії, США, Англії, Чехії та Угорщини, – інформує прес-служба міста.

Дослідження показало, що на поїздку до Львова у середньому туристи витрачають 144,13 євро. Витрати одного туриста за увесь період перебування в місті – 102,53 євро; витрати на сім’ю (двоє дорослих і діти) – 296,06 євро. Середні витрати одного туриста на один день перебування у Львові складають 38,0 євро.

Середня сума витрат внутрішніх туристів у Львові становить 103,94 євро (вона ж є найменшою у порівнянні із витратами туристів із інших країн). Якщо говорити про тих туристів, які витрачають у Львові найбільше, то тут тримають першість гості із Італії (середня сума витрат - 713,46 євро).

Читайте також: Куди поїхати влітку. Чотири безкоштовні фестивалі

Для подорожі до Львова більшість туристів обирають потяг (60,8%), власний автомобіль (12,5%) або рейсовий автобус (11,5%). У вирішенні питань із проживанням значна частка туристів надає перевагу поселенню в готелі (26,8%), в родичів чи друзів (24,9%) або в хостелі (21,5%).

Результати досліджень починаючи з 2010 року можна переглянути за посиланням, де є доступними для скачування дані маркетингових досліджень, Львівського туристичного барометру та статистики відвідуваності Центрів туристичної інформації. 

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!