Скільки коштує один день лікування коронавірусу в Україні

5635 0
Майже 20-30% тих, хто перебуває в лікарнях з коронавірусом, вимагають інтенсивної терапії.
Фото: Волинь24

Фото: Волинь24

Вартість лікування коронавірусної інфекції в лікарнях України може становити від 300 до 10 тисяч гривень за пацієнта на добу. Про це в ефірі ТСН.Тиждень сказала заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак.

Читайте також: Львівські медики 8-ї лікарні поселились на обсервацію у Патріарший дім. Фото

За її словами, вартість лікування залежить від стану пацієнтів. Майже 20-30% тих, хто перебуває в лікарнях з коронавірусом, вимагають інтенсивної терапії.

«Лікування є дуже різним. Вартість лікування залежить від стану пацієнта, від важкості перебігу захворювання, від тактики, яку обирає той чи інший лікар, та чи інша клініка, і від прихильності пацієнта до сприйняття того лікування, яке призначається. Насправді до 80% пацієнтів, які захворіли на коронавірус, не потребують стаціонарного лікування, а з тих 20-30% пацієнтів, які зараз в Україні госпіталізують, вони потребують інтенсивної терапії. Тому діапазон лікування залежить від цього. Приблизно від 300 до 10 тисяч гривень у день іде на лікування одного пацієнта в різних лікарнях в Україні», – сказала Ірина Микичак.

Вона додає, що стаціонарне лікування оплачує держава і меценати.

«Держава бере на себе лікування через медичну субвенцію, а вже за квітень це лікування буде профінансовано відповідним пакетом програми медичних гарантій Національної служби здоров'я України. Без сумніву, що до цього долучаються і місцеві бюджети, долучаються благодійні фонди, меценати, за що ми надзвичайно вдячні усіх, хто сьогодні бореться з епідемією, хто підтримує наших медиків», – зазначила заступниця міністра.

Додамо, що Ірина Микичак також заявила, що спалах кількості інфікувань новим коронавірусом COVID-19 в Україні після Великодніх свят може бути через п'ять-десять днів.

Читайте також: Спільнота Гарнізонного храму передала апарат ШВЛ Львівській обласній інфекцій лікарні

Нагадаємо, в Україні підтвердили 5710 випадків зараження коронавірусом, із них у Львові – 253.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!