Які найдорожчі і найдешевші «євробляхи» розмитнили на Львівщині

7352 0
Загалом, з 25 листопада на Львівщині розмитнили майже 20 тисяч автівок.
ілюстративне фото: ukr.media

ілюстративне фото: ukr.media

Працівники Львівської митниці ДФС розповіли, скільки коштував найдорожчий і найдешевший автомобіль на єврономерах, розмитнений протягом пільгового періоду.

Найдорожчим, за сумою сплачених платежів, став автомобіль Mercedes-Benz моделі AMG G63, за який сплатили 1,5 млн. грн. При тому, що повна вартість авто становить 4,7 млн грн.

Mercedes-Benz AMG G63. Фото: autonews.autoua.net

Найменше сплатили за розмитнення Dacia Sandero. Власник автомобілю заплатив загально 16,8 тис. грн.

Читайте також: Частина пенсіонерів отримає доплати за розмитнення «євроблях»

Найстарішим розмитненим автомобілем став Volkswagen Passat 1991 року виготовлення.

Нагадаємо, що за пільговий період на Львівщині розмитнили понад 11 тисяч «євроблях». У ДФС також повідомляють, що загалом у митному режимі «імпорт» з 25 листопада 2018-го по 22 лютого цього року оформили 19 941 автівку.  

Зазначимо, Львівська митниця ДФС у грудні, в січні та в лютому повідомляла про рекордну кількість розмитнених за добу автівок на іноземній реєстрації. Якщо в грудні це було 204 машини на добу, то в січні вже 355, а в лютому – 705.

Читайте також: В Україні набрали чинності закони про «євробляхи». Що це означає

Під час пільгового періоду розмитнювати автомобілі, ввезені в Україну в режимах «транзит» або «тимчасове ввезення», можна було за половину вартості. По закінченні пільгового періоду до 24 травня триває перехідний період – машини розмитнюють за повною ціною, але поки що не накладають на їхніх власників штрафи. Максимальний штраф, що може накласти митниця, – 170 тис. грн, поліція ж може стягнути з порушника від 8,5 тисяч до 17 тис. грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!