Скільки коштуватиме Львову альтернатива піскосуміші

2689 1
Львівські активісти-урбаністи пропонують замінити піскову суміш на спеціалізовані реагенти і дрібне каміння
Фото:report.if.ua/

Фото:report.if.ua/

У Львівській міській раді підрахували, що перехід комунальних служб міста з піскосуміші на альтернативні методи утримання вулиць у зимовий період обійдеться міському бюджету у 384 млн. грн. Про це під час засідання комісії інженерного господарства, транспорту, зв'язку та житлової політики повідомила директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірина Маруняк.

За словами чиновниці, якщо місто вирішить перейти на реагенти для посипання доріг, на це з міського бюджету буде потрібно 251 млн. грн. Ще 133 млн. грн потрібно на хідники. Тобто лише за один зимовий період місто витрачатиме на реагенти 384 млн. грн.

«Під час консультацій з науковцями "Львівської Політехніки" нам розповіли, що бувають різні реагенти – з різною класифікацією та властивостями. Я не виключаю перехід на реагенти, але для цього потрібно провести певні дослідження у місті та подивитись, як «працюватиме» реагент на хідниках та на дорозі», – наголосила Ірина Маруняк.

Читайте також: Чисто і без піску. як у Вінниці вирішили проблему слизьких тротуарів

Зазначимо, що раніше у коментарі Tvoemisto.tv начальник управління інженерного господарства ЛМР Олександр Одинець повідомив, що одна тонна реагенту коштує 19 тис. грн, а тонна технічної солі – приблизно 1,5 тис. грн

Нагадаємо, що петиція проти використання піскосуміші у Львові набрала 500 голосів та буде розглянута на сесії міської ради 17 травня.


Читайте також:
15 Травня, 2018 21:04
Юрій Проведіть дослідження, поїдьте в Осло, Норвегія зимою.Там дороги посипають дрібним щебенем
фракція 2-5мм, пізніше його прибирають і повторно використовують. Як все просто можна робити, без мільйонних затрат.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!