Скільки коштуватиме гектар землі після відкриття ринку

3494 0
Заборона купувати землю іноземцям суттєво зменшить її вартість.
Фото: epravda.com.ua

Фото: epravda.com.ua

Після відкриття ринку землі гектар буде коштувати близько 2200 доларів. Про це в ефірі «Радіо НВ» заявив заступник голови Мінекономіки Тарас Висоцький.

Читайте також: Як працюватиме ринок землі в Україні? Топ-6 відповідей на головні запитання

Натомість у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства вважають, що заборона купувати землю іноземцям суттєво зменшить її вартість.

«Наші розрахунки показують, що якщо ми застосовуємо запропоновану модель, яка чинна – це буде в середньому 2200 доларів еквівалент за гектар. Якщо виходити з обмеженої моделі, з обмеженнями, це буде максимум 1500 доларів. Ось ціна обмежень», – сказав Тарас Висоцький, пояснивши, що йдеться про обмеження «лише українці купують».

Читайте також: Державну та комунальну землю в Україні продаватимуть через Prozorro

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що винесе питання про продаж сільськогосподарської землі іноземцям на всеукраїнський референдум після того, як парламент проголосує земельну реформу у першому читанні.

Додамо, що Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства опублікувало проєкт закону «Про ринок землі». Поки його оприлюднили для публічного обговорення. Очікується, що ринок землі запрацює із жовтня 2020 року.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!