Скільки і кому Львів боргує за ремонти до Євро-2012

3908 0
Гроші на ремонти вулиць і доріг у межах підготовки до «Євро-2012» мала виділити держава, але борги довелось віддавати з місцевого бюджету.
Фото: i1.wp.com

Фото: i1.wp.com

За ремонти та реконструкції вулиць у Львові до футбольного чемпіонату «Євро-2012» Львівська міська рада заборгувала підрядникам майже 155 млн грн. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Читайте також: Які вулиці Львова ремонтуватимуть у 2019 році. Інтерактивна мапа

Найбільше Львів боргує ТзОВ «Онур Конструкціон інтернешнл», яке тоді отримало понад 20 замовлень на поточний та капітальний ремонт у Львові та області. Зокрема у Львові компанія ремонтувала вулицю Шевченка, Липинського, Зелену, Княгині Ольги, Стрийську, проспект Чорновола, почала будувати Ряшівську, проспект Вернадського тощо. Тепер «Онур» займається реконструкцією найбільших об’єктів у Львові: площа Двірцева, вулиця Замарстинівська, Личаківська та інші.

Щоб погасити борг перед компанією, Львівська міськрада вирішила передати їй у власність земельну ділянку площею 4,8 га поруч із львівським аеропортом під будівництво багатофункціонального конгрес-холу. Спеціально під виділення цієї ділянки депутати ЛМР ухвалою сесії від 19 вересня створили ТзОВ «Сінерджі Альянс», засновниками якого став «Онур» та ЛКП «Агенція ресурсів ЛМР». Вартість ділянки оцінили в 105,9 млн грн. 

За інформацією Zaxid.net, будівництво багатофункційного комплексу коштуватиме «Онуру» майже пів мільярда гривень. Будівництво розпочнуть наступного року. Триватиме воно два роки.

Згідно з даними Youcontrol, фірма належить громадянам Туреччини Ісхану та Онуру Четінджевіз і зареєстрована у Анкарі (Туреччина).

Читайте також: Які дороги Львівщини відремонтують у 2019 році. Перелік

Іншим рішенням сесії від 10 жовтня мерія уклала договір поруки з ТзОВ «Балтом Україна», якому заборгувала 32 млн 477 грн. За словами Гелени Пайонкевич, борг перед компанією списуватимуть так само, як і перед «Онуром». Утім поки що у міськраді не знають, чи цього разу віддаватимуть земельну ділянку, чи майно.

ТзОВ «Балтом Україна» ремонтувала у Львові вулиці Кульпарківську, Любінську, Городоцьку. Згідно з даними системи Youcontrol, ТзОВ «Балтом Україна» зареєстроване у Щирці та належить львів’янам Віктору Ідятову та Михайлу Козаку, німцю Омеру Штефану та чеській компанії «Лінвія та партнери».

Читайте також: Львівавтодор оголосив тендер на ремонт вулиці Данила Апостола

Ще 2 млн грн ЛМР заборгувала ПП «Мірт». У Львові перед «Євро-2012» компанія ремонтувала проспект Свободи, вулиці Трильовського, Банківську, Опришківську, Гашека, Липову Алею, Дунайську. Більшість ремонтів компанія проводила у 2008 році.

ПП «Мірт» зареєстроване у Львові. Його керівником та засновником є львів’янин Юрій Бойко. Після 2012 року замовлень на ремонти від Львівської міськради не отримувало.

Додамо, що кошти на ремонти вулиць у Львові та області передбачили всеукраїнською програмою підготовки до «Євро-2012» постановою Кабміну, але держава досі не погасила частину боргів перед підрядниками, тож у Львові вирішили віддати гроші за проведенні ремонти із місцевого бюджету.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!