Скільки Львів заробить на оренді місць торгівлі морозивом і кави

2900 0
У результаті проведення аукціонів сума орендної плати зросла втричі.
Фото: ілюстративне (Alexandеr P)

Фото: ілюстративне (Alexandеr P)

Департамент економічного розвитку Львівської міськради провів 22 аукціони на оформлення права оренди окремих конструктивних елементів благоустрою для розміщення пересувних тимчасових кіосків з продажу кави, морозива та сувенірів. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Для участі в аукціоні виставили лоти-місця здебільшого в центральній частині міста: шість місць на пл. Ринок, у парку Високий Замок, біля львівського цирку тощо. Для кожного лоту було визначено специфікацію (морозиво, квіти, солодощі, кавові напої), площу (4 м кв.) та встановлено вимоги щодо зовнішнього вигляду. Стартова ціна за місце коливалась від 1556 до 2252 грн на місяць.

Читайте також: Рекламу на трамваях Львова продали за 1,2 млн за місяць

У результаті проведення аукціонів кінцева ціна орендної місячної плати зросла в порівнянні із початковою мінімум у три рази. Загальна сума орендної плати, яку отримає міський бюджет, становить 1,3 млн грн. Через відсутність пропозицій 7 аукціонів не відбулось.

Згідно з інформацією у системі ProZorro.Продажі, найдорожче було реалізовано лоти-місця у центральній частині міста: на пл. Ринок та прилеглих вулицях.

Так, місце на пл. Ринок, 25 було продано за 13 001 грн підприємцю Віктору Олянишену при початковій вартості 2252 грн. Одне з місць у парку «Високий Замок» було реалізовано за 3 305 грн при початковій вартості 1 556 грн. Переможцем стало ПП «Кінофан». Місце під продаж морозива на вул. Січових Стрільців, 16 продали за 5 218 грн тому ж Віктору Олянишену при початковій вартості 2 176 грн.

Загалом, підприємець Віктор Олянишен переміг у 10 аукціонах. У двох випадках переможцем став приватний підприємець Степан Жезло. ПП «Кінофан» здобуло перемогу на право орендувати місце для продажу цукерок на пл. Ринок, 3 та на пл. Ринок, 31. Ще одне місце для продажу на пл. Ринок дісталось підприємцю Павлу Мещеулову.

Додамо, що, згідно з даними системи YouControl, Віктор Олянишен є співвласником ТзОВ «Львівські ярмарки» – компанії, яка двічі на рік організовує ярмарки у центральній частині міста – на Різдво та на Великдень.

Нагадаємо, що міська рада приєдналась до системи ProZorro.Продажі у серпні минулого року.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!