Скільки Львівщина отримала ПЛР-тестів від МОЗу. Дані по областях

3528 0
В Україну літаками доправили майже 250 тисяч ПЛР-тестів. На Львівщину відправили 7 228 тестів.
Фото: Юра Танчин

Фото: Юра Танчин

Найбільше отримали Київ (52 тисячі), та три області: Дніпропетровська (17 тисяч), Харківська (14 тисяч) та Київська (10 тисяч). Львівщина – 7 тисяч. Про це повідомила народна депутатка Ольга Стефанишина, експертка у сфері захисту прав пацієнтів.

Читайте також: На Львівщині підтверджено 203 випадки інфікування коронавірусом

Розподіл дивний, зазначає депутатка, адже населення Харківської і Львівської областей відрізняються не на багато, але в Харківську відправили вдвічі більше тестів, ніж у Львівську чи Одеську, де теж понад 2 мільйони населення.

Дані інформаційного запиту від Ольги Стефанишиної

«Найбільші осередки епідемії теж ні до чого. Бо, наприклад, Чернівецька, Івано-Франківська та Тернопільська області мають найбільші спалахи коронавірусу, а тестів туди направили приблизно стільки ж, як і в Сумську чи Черкаську - трохи більше 7 тисяч», – наголосила Ольга Стефанишина.

Читайте також: У Львові в інфекційній лікарні від коронавірусу лікують 11 медиків

Зазначимо, що у Львові ПЛР-тестування проводять Львівський обласний лабораторний центр МОЗ, лабораторія медичного університету на вул. Зеленій та лабораторія львівського військового госпіталю. 

На Львівщині загалом провели 1621 лабораторне дослідження методом ПЛР, 203 позитивного результату на коронавірус. За минулу добу провели 167 досліджень ПЛР, з яких 37 позитивних.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!