Скільки львів’ян скористалися веловагонами за перший місяць

1851 0
Протягом першого місяця курсування – період з 21 травня до 21 червня 2016 року – у експериментальних вагонах-велосипедовозах подорожували 1096 пасажирів з велосипедами. Відтак, залізничники констатують високий рівень зацікавленості цією послугою зі сторони пасажирів та продовжують експеримент.

Відповідно до проведених підрахунків, протягом місяця в спеціально обладнаних вагонах у поїзді №827/828 сполученням Львів-Мукачеве подорожували 900 пасажирів з велосипедами (нагадаємо, що частина пасажирів також перевозили велосипеди як багаж у складеному вигляді у інших вагонах поїзда). А в поїзді № 829/830 сполученням Львів-Ужгород подорожували 196 велосипедистів. Сьогодні на магістралі вже курсують три вагони, обладнаних кріпленнями для перевезення велосипедів у зібраному стані.

Наразі, бачачи попит на цю пропозицію, та продовжуючи вдосконалювати систему надання такої послуги, львівські залізничники надали пропозиції до ПАТ «Укрзалізниця» щодо встановлення вартості квитка для здійснення таких поїздок. Нагадаємо, під час експериментального курсування вартість перевезення велосипеда становить близько 5 грн.

Читайте також: Львівські вело вагони хочуть обладнати ще й кріпленнями для лиж

Нагадаємо, 20 травня Львівська залізниця відправила у перший рейс новинку для українських колій – переобладнаний вагон-велосипедовоз. Вагони курсують у напрямку до Мукачевого та Ужгорода, адже саме на цих маршрутах є значний попит пасажирів на перевезення велосипедів, аби продовжити подорож до туристичних цікавинок уже двоколісним транспортом.

Опублікувала Наталія Середюк

ТЕГИ: веловагон

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!