Скільки львів'ян уже пройшли ІФА-тестування

2340 0
У Львові методом ІФА протестували понад 11 тисяч осіб. З них майже 12% мають антитіла до Covid-19.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

У Львові з допомогою ІФА-обладнання на антитіла до коронавірусної хвороби протестували 11019 осіб. З них 6 413 – це медичні працівники, 1535 –  пацієнти та 3071 – особи, які контактували з хворими. Про це повідомив начальник управління охорони здоров'я ЛМР Володимир Зуб.

Читайте також: Чи буде імунітет? Все, що потрібно знати про ІФА-тестування у Львові

Позитивний ІФА-тест був у 1312 осіб, з яких у 485 –  виявили імуноглобуліни М, що може свідчити про гостру фазу захворювання, а в решти — імуноглобуліни G, які означають перенесене захворювання.

В усіх, у кого виявили імуноглобуліни М, обов’язково ще відбирають ПЛР-аналізи.

ІФА-тестування у Львові проводять у 6-ти міських закладах, які мають спеціальні лабораторії - це 2-га і 3-тя міські поліклініки, 1-ша та 4-та міські лікарні, лікарня швидкої медичної допомоги та міська дитяча лікарня.

Читайте також: Кому і де у Львові можна зробити ІФА-тест. Пояснення лікарки і ціни в лабораторіях

Нагадаємо, раніше в лікарнях міста розпочали тестувати медичних працівників, а пізніше й пацієнтів, які захворіли на коронавірус, а також людей, які з ними контактували. Також перед проведенням ЗНО протестували освітян, які були залучені до проведення тестувань.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!