Скільки львів’яни платитимуть за газ, спожитий у жовтні

4114 0
Кабінет міністрів України Постановою № 872 від 30 жовтня 2015 року запровадив новий порядок використання газу за пільговою ціною. Про це інформує прес-служба Львівгазу та роз’яснює, як проводитимуть розрахунок.
фото: thekievtimes.ua

фото: thekievtimes.ua

Відтепер, для споживачів, які використовують газ для індивідуального опалення або комплексного споживання діятиме ціна 3,6 грн за 1 м куб. газу на обсяг 1 200 куб. м, що будуть спожиті за 6 місяців опалювального сезону – 1 жовтня 2015 по 31 березня 2016 року. Тобто, споживачі отримали можливість «переносити» невикористані обсяги газу на наступні місяці.

За об’єм спожитий понад 1 200 куб. м споживачу доведеться заплатити повну ціну – 7,188 грн. за 1 куб. м. газу. Наприклад, споживач за 6 місяців опалювального періоду використав 1500 куб. м газу, то сума до сплати становитиме 6476,4 грн: 1200 куб. м х 3,6 грн = 4320 грн, 300 куб. м х 7,188 грн = 2156,4 грн.

Читайте також: В Україні запроваджують нові норми споживання газу. Що зміниться?

Однак, у зв’язку з тим, що нововведення вступили в дію лише з 4 листопада, нарахування за природний газ, спожитий у жовтні споживачам було здійснено виходячи з пільгової ціни, яка діяла на норму до 200 куб. м на місяць. Якщо, наприклад, сім’я за жовтень використала 250 куб. м газу, то сума до сплати становитиме 1079,4 грн: 200 куб. м х 3,6 грн = 720 грн, 50 куб. м х 7,188 грн = 359,4 грн.

Читайте також: Все, що треба знати про оплату за газ

За підсумками споживання газу у листопаді таким споживачам буде проведено перерахунок, виходячи з норми 1200 куб. м на опалювальний період. Перерахунок споживачам буде здійснено автоматично, тому додатково звертатися до газового господарства немає необхідності. Різниця у вартості газу залишиться на особистому рахунку споживача і буде врахована при здійсненні наступних платежів.  

Читайте також: Оплата комунальних послуг онлайн: 5 інструментів для львів’ян

Щоб уникнути непорозумінь при нарахуванні за газ, споживачам необхідно подавати фактичні показники лічильника до газового господарства кожного місяця (30-31 числа) у будь-який зручний для себе спосіб. Детальну інформацію про способи подачі показника лічильника можна дізнатися на офіційному сайті підприємсва lv.104.ua у рубриці «До уваги споживачів». У випадку виникнення спірних питань щодо обсягу спожитого газу, представник газового господарства здійснює зняття контрольного показника лічильника за підписом споживача.

Читайте також: Як економити газ в побуті

Для споживачів, які використовують природний газ для приготування їжі або приготування їжі та підігріву води, протягом року продовжує діяти єдина ціна газу – 7,188 грн за 1 куб. м.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!